SM-hallit 1. päivä

Ensimmäisen kisapäivän 4.2.2023 tunnelmia 

Kisajärjestäjät saivat kehuja 

SM-hallikisojen järjestäjäseura Vasa idrottssällskap sai urheilijoilta ja ylituomareilta kiitosta pitkin päivää. Kisat sujuivat hyvin ja aikuisurheilijoita kunnioittaen. 

Uusia ennätyksiä 

Vaikka nykyiset aikuisurheilijoiden ennätykset ovat kivenkovia, niitä kuitenkin syntyi myös 4.2. Botnia-hallin SM-kisoissa. Suomen ja Pohjolan ennätyksen teki Leena Tenhu hyppäämällä korkeutta 65-vuotisten sarjassa 128 cm kilpasiskojen häntä innokkaasti kannustaen. Painonheitossa 65-vuotisten Jarmo Myllymäki sai tuloksen 18.37, joka on parempi kuin Antti Örnin aiempi halli-SE 17.47. 3000 m ratakävelyssä Pirjo Karetie käveli loistavan ajan 22.46,31 80-vuotisten sarjassa. Se on uusi Suomen ennätys. Aiempi ennätys oli 26.46,27 ja Pirkko Manteren nimissä. Kirsti Viitanen (N80) työnsi kuulan tasan 9 m päähän (9.00) ja sehän tiesi uutta Suomen ja Pohjolan halli-ennätystä! 

Kisatunnelmia 

Näissä ”vaivojen kanssa toimeen tulevien olympialaisissa” Toholammin urheilijoiden Antti Koskela näytti meille hyppäämisen mallia 65-vuotisten sarjassa. Rima jäi paikalleen vielä 145 cm korkeuteen ja hän teki lupaavia yrityksiä 3 senttiä korkeammalta. Reijo Häyrinen sijoittui kisassa toiseksi tuloksella 130 cm ja Per-Henry Westerlund jäi samalla tuloksella pronssille, sillä Reijo selvisi kisasta vähemmillä pudotuksilla. Harjoittelun suhteen Antti kertoi kokeneensa YouTube-videot hyödylliseksi. Niitä katsellessa löytyi mallia omaankin hyppäämiseen. Antti oli mielissään, kun täällä Botnia-hallissa oli hyvä porukka koolla ja SM-kisat sujuivat niin hyvin. 

Korkeushyppykisaan osallistui lajin elävä legenda: Kunto Viiru Kajaanin Kipinästä. Viirun laskelmien mukaan hänellä oli menossa 42. SM-hallikisa ja kaiken kaikkiaan järjestyksessään 1162. korkeushyppykisa. Kunto voitti 80-vuotisten kisan tuloksella 113. Hän on aikoinaan hypännyt 198 (5.9.1965). Hattu päästä!  Kiihkeät 60 metrin pyrähdykset olivat yleisön mieleen. Miehiä ja naisia riitti tasaisesti eri ikäluokkiin 5 vuoden välein. Sujuvasti juostiin myös ratakierrokset ja 1500 metriä. Halli antoi hyvin myöten monien lajien samanaikaiseen suorittamiseen. Samassa päädyssä kisasivat sujuvaan tyyliin niin painonheittäjät, korkeushyppääjät kuin pituushyppääjät. Seiväshyppääjille oli toki tarjolla ihan oma nurkkauksensa.

Tuloksiin tästä