Hae jäseneksi info

Mitä on aikuisurheilu?

Aikuisurheilu on yli 30-vuotiaiden kunto- ja kilpaurheilua. Aikuisurheilun lajit ja säännöt ovat pääpiirteissään samat kuin junioreilla tai yleisessä sarjassa. Urheilijat jaetaan ikänsä mukaan sarjoihin, joita on viiden vuoden välein. Naisille ja miehille on omat sarjansa.

Suomessa ja Pohjoismaissa kilpaillaan ns. kalenteri-ikäsäännön mukaisesti, eli uuteen sarjaan saa osallistua jo vuoden alusta, vaikka täyttäisi kyseisen ikävuoden vasta loppuvuodesta.

EM- ja MM-kilpailuissa noudatetaan tarkkaa syntymäpäivää kilpailusarjojen määrittelyssä. Sarjoja on siis jokaiselle. Kilpailijoita on yleisesti myös iäkkäämmissä sarjoissa.

Aikuisurheilussa järjestetään kilpailuja aivan kuten nuorempienkin sarjojen lajeissa. Oman urheiluseuran kesken kilpaillaan paikallisesti, muista otetaan mittaa kansallisissa kilpailuissa ja Suomen mestaruuksista kilpaillaan vuosittain eri puolilla Suomea. Joka toinen vuosi ratkaistaan Euroopan ja joka toinen vuosi maailman parhaat aikuisurheilijat.

Aikuisurheilussa on selkeästi aistittavissa perinteinen reilun pelin henki ja aito urheilun ilo. Mukana toiminnassa on kaikenlaisilla motiiveilla liikkuvia: yhdelle voitto ja huipputulos on pääasia, toiselle yhdessäolo, liikkuminen ja kunnosta huolehtimenen ovat urheilemisen keskiössä. Joillekin harrastus on kokonainen elämäntapa.

Miten pääsen jäseneksi?

Aikuisurheilijaksi pääset, mikäli olet yli 30-vuotias urheilun harrastaja.
Liity lähimpään Suomen Aikuisurheiluliitton jäsenseuraan ja pääset mukaan Suomen Aikuisurheiluliiton toimintaan ja kilpailuihin. Tarkista sinulle sopivan SAUL:n jäsenseurat.

Osallistuminen aikuisurheilukilpailuihin edellyttää jäsenyyttä jossakin Aikuisurheiluliiton jäsenseurassa.

Jäsenseuraksi liittyminen

Jäsenseuraksi liittyminen on edullista ja vaivatonta:

SAUL-jäsenhakemus-2021, word

Jäsenhakemus-2021,pdf

sekä hakemukseen liitettävä:

lista seuran aikuisurheilu-ikäisistä jäsenistä

(väh. 10 henkilöä) osoitetaan Aikuisurheiluliiton hallitukselle.
Hakemukseen tulee liittää myös yhdistysrekisteriote sekä ote seuran johtokunnan sen kokouksen pöytäkirjasta, missä päätös jäseneksi liittymisestä tehtiin sekä yhdyshenkilön yhteystiedot.