Lisenssi

Kenelle? Kaikille aikuisurheilijoille, jotka osallistuvat SAUL SM-kilpailuihin tai virallisesti myönnettyihin kansallisiin kilpailuihin. Ei koske SAUL SM-hiihtoja eikä -luistelua. Seurakilpailuja ja kuntoliikuntatapahtumia voi edelleen järjestää ilman lisenssiä.

Miksi lisenssi? Seurojen on helpompi järjestää yleisurheilukilpailuja aikuisille, kun ilmoittautuminen tapahtuu rekisterin kautta. Virheiden mahdollisuus vähenee osallistujan nimen ja seuran nimen oikeinkirjoituksessa ja ikäsarjassa. Tavoitteena on kilpailutapahtumien ja lajivalikoiman lisääntyminen aikuisurheilijoille, kun SUL:n kisoihin tulee enemmän mukaan myös M/N30+ sarjoja ja lajeja. Ilmoittautuminen kilpailuihin tapahtuu kilpailukalenteri.fi -sivuston kautta. Tämä keventää järjestävän seuran työmäärää. Lisäksi se tuo urheilijalle monia etuja, kun sen avulla voi kilpailla SUL:n kilpailussa, ja se on myös erittäin kätevä ilmoittautumiseen, osanoton varmistukseen ja kilpailumaksamiseen.

Milloin? SUL-lisenssikausi on 1.10.-30.9. Urheilijan tulee hankkia lisenssi hyvissä ajoin ennen kilpailuun ilmoittautumista. Lisenssin voi hankkia milloin tahansa lisenssikauden aikana.

Uutta vuoden 2024 alusta lähtien: Lisenssin voi ostaa vain sellaisen seuran nimiin, joka on myös Suomen Urheiluliiton (SUL) jäsen.

Hinta? Kaudelle 2023-2024 kilpailulisenssin hinta on 39 euroa 30-55v sarjoissa ja 25 euroa 60+ sarjoissa. Lisenssiin ei kuulu vakuutusta, mutta sen voi hankkia lisenssioston yhteydessä. https://www.yleisurheilu.fi/seurat/yleisurheilulisenssit/

Miten hankin lisenssin? Lisenssi hankitaan SuomiSport verkkopalvelusta. https://info.suomisport.fi/ HUOM: valitse SUL yleisurheilulisenssi, ei SAUL. Ohjevideo alla.


SAUL webinaari: Lisenssin hankintaohjeet Suomisportista


Mikä on SuomiSport? Ovatko tietoni suojassa siellä? Kuka sen omistaa? Suomisport on liikunnan ja urheilun oma digipalvelu, jonka käyttäjiä ovat liikkujat, urheiluseurat ja lajiliitot. Suomisport on Suomen Olympiakomitean ja lajiliittojen yhteisesti tuottama, eikä sillä ole kaupallisia tavoitteita. Sporttitilillä jokainen hallinnoi itse omia tietojaan. Tili perustuu käyttäjän henkilötunnukseen, minkä ansiosta kukaan ei voi luoda palveluun useampaa tiliä. Tämä periaate on tietosuojan mukainen ja varmistaa sen, että henkilöiden tietosuoja toteutuu ja Suomisportiin kertyvä tieto urheilusta on luotettavaa. Suomisportin tietoturva ja tietosuoja ovat ensiluokkaisia ja tiedot ovat aina ajan tasalla.

Pitääkö minun hankkia SAUL-lisenssi jos minulla on jo SUL-lisenssi? Ei, sinun ei tarvitse hankkia toista lisenssiä, vaan kyseessä on yksi yhteinen lisenssi.

Voinko edustaa eri seuroja SUL- ja SAUL-kisoissa? Et voi. Sinun tulee valita yksi seura, jota edustat virallisissa kilpailuissa. Jos olet edustanut aiemmin kahta eri seuraa, tulee valinta tehdä ennen lisenssin ostoa. Jäsenenä sen sijaan voit olla useassa urheiluseurassa.

Kilpailukalenteri.fi avoimet ja kansalliset kilpailut: Lisenssin hankkinut urheilija voi osallistua kilpailukalenteri.fi kilpailuihin omaan ikäsarjaan tai yleiseen sarjaan. Tarkoituksena on, että useammissa kilpailuissa on jatkossa myös sarjat 30+ urheilijoille. Näin ei tarvitse ilmoittautua yleiseen sarjaan.

Kuuluvatko juoksutapahtumat, kuten SM-maraton, lisenssin piiriin? Kyllä, kaikki SAUL SM-kisastatuksen omaavat kilpailut (pl. SM-hiihdot ja -luistelut) vaativat lisenssin. Joidenkin kilpailujen yhteydessä voidaan järjestää kaikille avoimia kuntoliikuntatapahtumia, joihin ei tarvita lisenssiä, mutta niiden tulokset eivät ole virallisia SM-kilpailutuloksia.

Miten kilpailuihin ilmoittaudutaan lisenssin oston jälkeen? Kilpailuihin ilmoittaudutaan Kilpailukalenteri.fi -palvelun kautta (ohjevideo alla). Huomaa, että lisenssin ostosta voi kestää muutama päivä ennen kuin nimesi löytyy Kilpailukalenterista.

Mistä lisätietoa? Voit laittaa liittoon oman kysymyksesi lisenssiin liittyen: toimisto(at)saul.fi