Kortteelle PE ja Avikaiselle SE samassa juoksussa

Annimari Korte ja Viivi Avikainen Kuva: Juha Kylänpää

Liikuntamyllyssä Helsingin Tarmon avoimissa aitajuoksukilpailuissa nähtiin harvinainen juoksu, kun samassa erässä syntyi kaksi ennätystä.

Naisten 60 metrin aitojen alkuerässä Helsingfors IFK:n Annimari Korte juoksi oman ennätyksensä 8,03. Tulos on uusi 35-vuotiaiden Pohjoismainen ennätys. Entinen ennätyskin oli Kortteen aiemmin tänä vuonna juoksema 8,05. Ennen Kortetta ennätys oli ruotsalaisella Susanna Kallurilla. Korteen aika alittaa myös EM-hallien tulosrajan. Lisäksi Korte sivusi Liikuntamyllyn halliennätystä, joka on seurakaverilla, Matilda Bogdanofilla.

Samassa erässä Juvan Urheilijoiden Viivi Avikainen kellotti 8,71. Tulos on 35-vuotiaiden uusi Suomen ennätys. Entinen ennätys oli Katja Kuuselan 9,44 vuodelta 2011. Tulos oli juostu myös päivämäärällä 5.helmikuuta. Siis Runebergin päivänä pika-aidat kulkee!

Avikainen täytti 35 vuotta viime syksynä. Korte saavuttaa saman iän tänä keväänä myöhemmin. Ennätyksissä on eri kriteerit.

Tämä oli kuuluttaja- ja tilastointiurani toinen tapaus, kun samassa juoksussa kaksi suomalaista teki eri ennätyksen samassa ikäluokassa. Edellinen tapaus oli noin kymmenen vuotta sitten, kun Jaakko Heikkinen ja Sten Haglund juoksivat 800 metrillä ennätykset.

Onnittelut Annimari ja Viivi!

Juha Kylänpää