Kiviharju ja Sillman Suomen ennätyksiin Eltsun Kansallisissa

Titta Sillman hyppäsi Eltsussa SE:n Kuva:Juha Kylänpää

Eltsun kansallisissa kilpailuissa oltiin vielä Wilma Murron EM:n huumassa. Lajivalikoimassakin oli paljon samoja lajeja, joita lähipäivinä kilpailtiin myös Münchenissä. Myös muutama kenttäennätys nähtiin perinteisessä Eltsussa. Naisten seiväshypyn palkintojenjaossa taputettiin myös Wilmalle, kun palkintojenjaot olivat samaan aikaan Münchenissä ja Eläintarhassa kello 20:08.

Sillman N40 SE seipäässä

Naisten seiväshyppy on nyt kuuma laji. Helsingin Kisa-Veikkojen Titta Sillman hyppäsi 40-vuotiaiden uuden Suomen ennätyksen  315 seiväshypyssä. Entinen SE oli Sari Ailuksen 311 vuodelta 2004.

  • Ennätys ei tullut yllätyksenä. Aloitin tänä keväänä totisemman harjoittelun seiväshyppyyn Björn ”Nalle” Anderssonin ohjauksessa. Tekniikka on kehittynyt ja rima on ylittynyt yhä korkeammalta, Tampereen MM-hopeamitalisti totesi ennätyshypyn jälkeen Eltsussa.

Sillman täyttää loppuvuodesta 45 vuotta, joten Suomen ennätyksiä nähdään varmasti jatkossakin.

Kiviharju Suomen ennätykseen ratakierroksella

Sampo Kiviharjua onniteli SE:stä myös perheen nuorin Kuva: Juha Kylänpää

Hämeenlinnan Tarmon Sampo Kiviharju täytti yhden unelmansa. Viime vuonna Mikkelin SM-kilpailuissa Kiviharju hyökkäsi Vesa-Pekka-Pihlaviston SE:n 49,13 kimppuun. Mikkelissä Kiviharjulla ei ollut, mutta torstaina Elsussa oli sopivaa seuraa loppusuoralla. Tiukka lopputaistelu siivittikin Kiviharjun uusiin 35-vuotiaiden SE-lukemiin 48,61. Suomen ennätys parani 52 sadasosaa. Pihlavisto oli juossut nyt rikotun 35-vuotaiden SE:n 17.8.2000 aktiiviuransa viimeisissä Kalevan Kisoissa Lahdessa. SE ehti siis elää 22 vuotta ja yhden päivän.

  • Uskomaton aika, meni paremmin kuin odotin. Tuulesta ei ollut mitään haittaa koko kierroksella, tyytyväinen Kiviharju totesi maalissa.

Kiviharju juoksi kymmenen päivää aiemmin Hämeenlinnassa 49,95, joten reilussa viikossa ajasta putosi yli sekunti.

Kaksi kenttäennätystä

Eltsussa seurataan myös kenttäennätyksiä. Viljami Kaasalainen porhalsi -0,8 vastatuuleen 200 metriä aikaan 21,14. Yhdysvaltain Marty Kruleen kenttäennätys 21,31 siirtyi historiaan. Moni yli viisikymppinen varmaan muistaakin Kruleen, joka kilpaili ahkerasti Suomessa 1980-luvulla.

1500 metrillä Eero Saleva rikkoi 1500 metrillä ajallaan 3.47,84 Harri Hännisen kenttäennätyksen 3.48,02 vuodelta 1990.

Eläintarhassa perinteitä riittää.

Onnittelut Titta ja Sampo!

Teksti ja kuvat: Juha Kylänpää