Valmennuspäiviä kilpakävelijöille

Lauantaina 17.9.2022 klo 12-18 Myyrmäen urheilupuistossa (yu-kentällä) on tarjolla kilpakävelijöille valmennuspäivä. Myyrmäki urheilukenttineen on Länsi-Vantaalla hyvien bussiyhteyksien päässä ja oman autonkin saa kivasti parkkiin. Tarjolla on neljä teemaltaan erilaista valmennuspäivää, josta ensimmäinen on tämä Myyrmäen tilaisuus. Voit osallistua yhteen tai useampaan päivään. Valmennuksen toteuttaa Suomen Aikuisurheiluliitto ja valmennuksesta vastaa Christer Sundqvist.

Ilmoittautuminen 14.9. mennessä SuomiSportin tai toimiston kautta: toimisto(at)saul.fi tai 050-364 5546. Kustannukset 50 euroa/valmennuspäivä (omakustanteinen ruokailu).

1. PERUSTEET. Myyrmäen urheilupuistossa 17.9.2022 klo 12–18 on valmennuspäivän teemana kilpakävelyn perusteet. Tutustumme yleisurheilulajin asettamiin vaatimuksiin, saamme tietoa, miten perusharjoittelukausi käynnistetään, opimme lajinomaisia voima- ja ketteryystreenejä, yms. Tämä valmennuspäivä sopii erityisesti lajin pariin siirtyvälle aloittelijalle tai vain vähän aikaa lajia harrastaneelle. Valmennuspäivä sopii tietenkin myös kokeneelle kilpakävelijälle, sillä koskaan ei kilpakävelijälle tule sellaista vaihetta, että voisi sanoa olevansa täysin valmis kilpakävelijä. Osallistujilla on mahdollisuus saada palautetta kauden kisoista ja oman kävelytekniikkansa hyvistä ja huonoista puolista. Tervetuloa hauskaan valmennuspäivään. ”Tämä on vaan niin hauskaa” (Heikki Lahtinen).

2. TEKNIIKKA. Kilpakävelijöille on tarjolla valmennuspäivä ennen hallikisoja tammikuun alussa esimerkiksi Keski-Suomessa. Teemana on kilpakävelyn tekniikka. Tarjolla on runsaasti kekseliäitä, hauskoja ja kehittäviä tekniikkatreenejä. Keskitymme kävelytekniikan hiomiseen. Saatte yksilöllistä palautetta.

3. VIIMEISTELY. Tarjolla on valmennuspäivä huhti-toukokuussa esimerkiksi pääkaupunkiseudulla. Saatte runsaasti harjoitteluvinkkejä ja tutuksi tulevat kilpakävelyn erityisominaisuudet kuten esim. voimakas käsien käyttö, hyvä ryhti, kävelysuoritus kokonaisuutena, kävelykisan suunnittelu, suoritustekniikan hiominen niin, että kesän tärkeät kisat menisivät mahdollisimman hyvin. Yksilöllinen palaute.

4. PALAUTE. Kokoonnutaan vielä esimerkiksi lokakuun alussa ja kerätään kokemuksia kilpailukaudelta. Miten kävely on sujunut? Mihin kannattaa panostaa, kun aloitetaan uusi harjoituskausi? Luonnollisesti treenataan myös yhdessä.

Tervetuloa mukaan!