Esa Kiuru paransi taas maailmanennätystä

Esa Kiuru Kuva:Aarto Nevala

Hartolan Voiman Esa Kiuru heitti lauantaina Vilppulassa uuden 75-vuotiaiden keihäänheiton maailmanennätyksen. 500 grammainen heittovälinen kaarsi Mäntässä lukemiin 52,15. Kiuru paransi omissa nimissään ollutta ME:tä 51,76 tällä kertaa 39 senttiä.

75-vuotias Kiuru on parantanut ME:tä tänä vuonna neljä kertaa. Ensin toukokuun 21.päivä Leppävirralla lukemiin 48,55.  Sitten kesäkuun kuudes Lappeenrannassa lukemiin 51,18, jolloin ennätys parani kaksi metriä ja 63 senttiä. Heinäkuussa Kuhmoisissa keihäs lensi 51,76, jolloin ME parani 58 senttiä. Nyt lauantaina Mänttä-Vilppulassa ME-lukemaksi kirjataan 52,15. Kiuru on nyt toukokuusta lähtien parantanut joka kuukausi ME:tä. Täytyy toivoa, että kilpailuja on myös syyskuussa.

Esa Kiuru voitti ikäluokkansa maailmanmestaruuden Tampereen MM-kilpailuissa. Kiurulla on tällä hetkellä nimissään neljän ikäluokan maailmanennätys, 60-,65-,70- ja 75-vuotiaissa.

Onnittelut Esa Kiuru!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: Aarto Nevala