Tampereen MM-kilpailuiden moniotteluissa viisi SE:tä ja kolme PE:tä ja EE

Varpu Holmberg Kuva:SAUL Media

Moniotteluiden ennätyskirjaus jäi hiukan kisojen jälkeen. Kilpailuissa oli käytössä Tuloslista.com- ohjelmisto, jossa WMA:n päivittämät pisteet olivat aluksi väärin. Nyt pisteet ovat oikein ja on aika julistaa ennätysten tekijät. Mitalit kuitenkin jaettiin kilpailuissa oikein, järjestykseen väärillä pistekertoimilla ei ollut merkitystä.

Varpu Holmberg otteli Hervannassa huippupisteet 4364. Tulos on uusi Euroopan ennätys. Luonnollisesti tulos on myös Pohjoismaiden ja Suomen ennätys. Sarjassa myös 80 metrin aitojen tulos on EE.

Marja Metsänkylä Kuva: SAUL Media

Marja Metsänkylä sai hurjalla kirillään 800 metrillä MM-hopeaa Hervannassa. Seisenottelun kokonaispisteet 5475 ylittävät 238 pisteellä Terhi Kokkosen nimissä olleen entisen SE:n ja PE:n 5237.

Kirsti Viitanen Kuva: SAUL Media

Kirsti Viitanen otteli 75-vuotiaissa, mutta kun täyttää elokuussa 80 on mahdollisuus tehdä Pohjoismaisia ennätyksiä. Sen PE:n Kirsti tekikin heittoviisiottelussa. Pisteet 5350 ylittävät selvästi Eila Mikolan entisen Pohjoismaiden ennätyksen.

Tuire Mäki voitti 45-vuotiaiden maailmanmestaruuden SE-pisteillä 5225. Entinen SE oli Kirsti Siekkisen 5067 pistettä. Mäen tulos jää vain 10 pistettä ruotsalaisen Linda Åkermanin pohjoismaisesta ennätyksestä 5235 pistettä.

Simo Piispa Kuva:SAUL Media

Simo Piispa otteli 45-vuotiaiden maailmanmestariksi. Kymmenottelun pisteet 7131 on uusi Suomen ennätys. Entinen ennätys oli Mikko Huttusen 6941 pistettä. Huttunen otteli Tampereella MM-hopeaa.

Nyt olen päivittänyt liiton sivuille kaikki SE-tulokset moniotteluiden osalta. Kansainväliset ennätykset päivittyvät vähän myöhemmin EMA:n ja PE:t ruotsalaisten toimesta. Jos SE-tuloksissa havaitaan puutteita, palaute on tervetullutta ennatykset@saul.fi . Tampereella syntyi niin paljon ennätyksiä, että joku voi epähuomiossa jäädä kirjaamatta.

Teksti: Juha Kylänpää, SAUL ennätyskirjuri

Kuvat: SAUL Media