Ennätysmurskajaiset MM-kisojen viestijuoksuissa – 13 Suomen ennätystä ja 8 Pohjoismaista ennätystä

35-vuotiaat 4X400 metrin maailmanmestarit

Suomen viestijoukkueet olivat ennätysvireessä koti MM-kilpailuissamme Tampereella. Peräti 13 uutta Suomen ennätystä ja kahdeksan Pohjolan ennätystä nähtiin Ratinassa kahtena viimeisenä kisapäivänä.

Sykähdyttävimmät ennätykset nähtiin kahdelta MM-kultajoukkueeltamme. 35-vuotiaiden naisten 4X400 metrin joukkue alitti ensimmäisenä pohjoismaisena joukkueena neljä minuuttia ja oli täysin ylivoimainen. Joukkueessa juoksivat Ida Hellman, Erika Utriainen, Annina Walling ja Laura Kolehmainen. MM-kisat päättyivät Ratinassa tähän juoksuun, joten draaman kaari oli täydellinen.

Miesten viesteissä sykähdyttävin hetki koettiin, kun Mikael Söderman puristi 55-vuotiaiden 4X400 metrin voittoon Yhdysvalloista yhdellä tuhannesosalla.  Joukkue kokonaisuudessaan Jan Särömaa, Paavo Reilson, Tommi Hoven ja Söderman.

55-vuotiaat 4X400 metrin maailmanmestarit

Kaikki ennätyksen tehneet joukkueet saivat myös jonkin värisen MM-mitalin. Enemmänkin mitaleita saatiin, mutta kaikki mitalijoukkueet eivät yltäneet ennätyksiin, mikä on luonnollista.

Melko moni nyt rikottu Suomen ennätys oli tehty Lahden MM-kisoissa vuonna 2009. Ennätysparannukset olivat nyt monissa sarjoissa huomattavia, joten viesteihin on nyt todella satsattu. Maajoukkueemme johto on tehnyt nyt hyvää työtä, mahtava kiitos heille urheilijoita unohtamatta.

 Kun hyvä vire on päällä, kannattaa jo nyt asettaa joukkueinakin tavoitteita tulevien vuosien arvokilpailuihin ja varsinkin vuoden 2024 Göteborgin MM-kilpailuihin. Olisiko mikään hienompaa kuin olla parempi kuin rakas naapurimme Ruotsi heidän kotikentällään?

Kaikki viestinjuoksun Suomen ennätykset on nyt päivitetty liiton sivuille.

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: SAUL Media