Erja Rinne paransi omaa tuoretta Suomen ennätystään Eläintarhassa

Erja Rinne Kuva:Juha Kylänpää

Maanantai-iltaisin heitetään Eläintarhan moukaripörssissä kovatasoisia Helsingin Poliisi-Voimailijoiden heittokilpailuja. Ennätyksiä kilpailuissa syntyy lähes joka kerta. Taisipa muuan David Söderberg käydä juuri siellä heittämässä rajan arvokisoihin muutama vuosi sitten.

Erja Rinne Kuva:Juha Kylänpää

Heinäkuun viidentenä oli Helsingin Kisa-Veikkojen Erja Rinteen vuoro parantaa painoheiton SE:tä. Rinne paransi omissa nimissään ollutta SE:tä kahdeksan senttiä lukemiin 15,48. Edellisen ennätyksen Rinne merkkautti 21.kesäkuuta samassa paikassa.

5,450 kilon paino oli kuumana maanantai-iltana 5,456 kilon painoinen tarkistuspunnituksessa.

  • Tavallisesti en onnistu molemmissa lajeissa samana iltana, tänään moukari oli ihan OK, ja painonheitossa tulikin SE, totesi iloinen Rinne kisan jälkeen.
Painonheitto oli haastavaa Eltsussa Kuva: Juha Kylänpää

Painonheitto oli haastavaa Eltsun illassa kuten pöytäkirja kertoo. Ruksit osuivat verkkoon tai lensivät ohi sektorin.

Satu Lehtonen Kuva: Juha Kylänpää

Rinnettä tsemppasi kilpailuissa tänä vuonna 50-vuotaiden moukarin SE:n heittänyt Lahti Sportin Satu Lehtonen, joka jäi tänään moukarissa omasta SE:stään vain vähän. Muutenkin kisapaikalla oli yhteenkuuluvuuden tunne pinnassa, kun kilpailijat opastivat auliisti toisiaan.

Myös nuoret moukarinheittäjät olivat vauhdissa Eläintarhassa. Nurmijärven Yleisurheilun Aatu Kangasniemi jäi 15-vuuotaiden SE:stä vain 40 senttiä.

Teksti ja kuvat: Juha Kylänpää