Kirsi Koro heitti Suomen ennätyksen syntymäpäivänään

Kirsi Koro Kuva: Koron arkisto

Virtain Urheilijoiden Kirsi Koro ei turhia aikaillut täyttäessään 45 vuotta ja saavuttaessaan ennätyskelpoisuuden 22.kesäkuuta uudessa ikäsarjassa. Koro heitti syntymäpäivänään 45-vuotiaiden uuden SE:n 43,49 nelikiloisella moukarilla Alavuden Korppukisoissa Töysässä.

Jälkikäteen tulikin tarkastettavaksi, onko ennätys kelvollinen syntymäpäivänä tehtynä? Yksiselitteinen vastaus on kyllä. Syntymäpäivän ensimmäisellä minuutilla voi ennätyksen tehdä, ei tutkita onko syntynyt aamu- vai iltapäivällä.

Ikäluokan Pohjoismainen ennätys on tanskalaisella Inge Falgaredilla 45,36 vuodelta 1994.

Entinen SE oli 42,48 Tiina Rannan nimissä vuodelta 2015.

Koro on syntymäpäivänsä jälkeen parantanut myös painonheiton SE:tä Kuortaneella.

Triplaonnittelut Kirsi Korolle!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: Kirsi Koron arkisto