Aikuisurheilija Satu Lehtonen R-kioskin joukkueeseen

R-kioski on valinnut kymmenen urheilijan yksilölajien urheilijoista koostuvan joukkueen, joita tuetaan 30 000 eurolla vuonna 2021.

R-kioskin joukkueeseen on valittu myös N50 sarjan moukarinheittäjä Satu Lehtonen.

Satu Lehtonen kuvassa keskellä

– Hakemuksien määrä ylitti odotuksemme. Saamastamme palautteesta kävi ilmi, että urheilijat ovat selvästikin ahtaalla tällä hetkellä, kun moni ei ole päässyt kisaamaan, pelaamaan tai muuten näyttämään taitojaan. Harjoittelua on jatkettu edelleen, mutta moni totesi, että tuki tulee nyt todella tarpeeseen, R-kioskin markkinointijohtaja Tarmo Kirjonen kertoo tiedotteessa. (R-kioski 2021)

– Tämä on erittäin merkittävä edistysaskel aikuisurheilun 30+ (Masters) arvostuksen kannalta toteaa SAUL:n toiminnanjohtaja Oki Vuonoranta. Vuonoranta haluaa kiittää R-kioskia rohkeasta valinnasta. Satu on esimerkillinen urheilija ja erinomainen valinta. Aikuisurheilijat ovat huippu-urheilijoita siinä missä muiden sarjojen urheilijatkin. Tämän kertomisessa ja arvotuksen nostamisessa on edelleen paljon tehtävää. R-kioskin valinnan myötä toivottavasti muuallakin ymmärretään aikuisurheilun/ Masters merkittävyys paremmin. Valinnasta ilahtunut Vuonoranta kertoo, että Sadun aikuisurheilu-uraa on ollut hienoa seurata. Satu on kehittynyt isoin harppauksin vuosittain. R-kioskin joukkueeseen valinta antaa loistavat mahdollisuudet Sadulle nousta maailman parhaaksi heittäjäksi omassa ikäluokassaan. Vuonna 2022 kilpaillaan aikuisurheilijoiden MM-kilpailut Tampereella, Suomessa. Kilpailuun odotetaan 2000 suomalalaista urheilijaa ja 6000-7000 kansainvälistä urheilijaa. Kilpailuun ei ole tulosrajoja, joten kaikilla 35-vuotta täyttäneillä terveillä urheilijoilla on mahdollisuus kilpailla. Taso on kuitenkin kova, joten harjoittelu kilpailuun kannattaa aloittaa ajoissa.

Satu Lehtosen uran parhaat saavutukset ovat pronssimitalit moukarin- ja painonheitossa Masters yleisurheilun EM-kilpailuista Venetsiasta, Italiasta vuodelta 2019. Vuonna 2020 kaikki kansainväliset arvokilpailut peruttiin. Tästäkin huolimatta Sadun tuloskunto oli kohdillaan, josta osoituksena oman sarjan Suomen ennätyksen parantaminen. Maailmantilastossa Satu löytyy sijalta kaksi.

R-Kioskin joukkue:

Veikko Nugraha, Amira Chokairy, Satu Lehtonen, Olli Santalahti, ida Hulkko, Toni Herranen,  Antti Aalto, Katri Lylynperä, Miika Virkki ja Aino Tapola.

Lisätietoa urheilijoista löytyy: https://www.r-kioski.fi/urheilu/

Lehdistötiedote sekä joukkue kokonaisuudessaan löytyy R-kioskin verkkosivuilta