SAUL SM-yleisurheilu Mediatiedote. Huikea eka kilpailupäivä Turussa!

SAUL SM-yleisurheilun mediatiedote IX 10.8.2019. Lähde Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijat 2019.

Huikea eka kilpailupäivä Turussa

Eilen perjantaina oli Aikuisurheiluliiton SM-kisoissa todella hieno päivä Paavo Nurmen stadionilla. Parhaassa Paavon hengessä toteutunut liikunnan ilo näkyi erityisesti kahden huippu-urheilijan toimesta.

Kuvaaja Miska Koivumäki

Ensin saimme aamupäivällä todistaa kilpakävelyssä 90-vuotiaan Viljo Hyvölän vauhtia 5000 m kilpakävelyssä. Ikä ei ole merkittävä hidaste Viljolle sillähän pysäytti kellot jo aikaan 43.50,08. Se on uusi Suomen ennätys ikäluokassaan. Saman sarjan Matti Tamminen myöskin alitti edellisen Suomen ennätyksen ajallaan 48.33,24. Tuomarit pitivät erityisesti Viljon tekniikkaa erinomaisena.

Sitten illalla syntyi uusi loistava Suomen ennätys kun maaliskuussa 95 vuotta täyttänyt porilainen Pekka Penttilä juoksi satasen aikaan 24,08.

Pikakiitäjä Jonathan Åstrand riemastutti yleisöä korkkaamalla aikuisurheilu-uransa 30-vuotisten aikuisten satasella. Suora taittui ajassa 10,92. Hämeenlinnan Tarmon Sampo Kiviharju juoksi 5 vuotta vanhempien sarjassa maaliin kauden parhaallaan 10,89.

Naisten estekisa tarjosi laadukkaita suorituksia. Johanna Lindholm Loviisasta teki hienon 2000 metrin estekisan 45-votisten sarjassa. Aika

7.28,80 jäi lopulta vain 3 sekunnin päähän Johanna Lindholmin Suomen ennätyksestä.

Moukaria heitettiin yläkentällä hetkellisten sadekuurojen saattamana.

Erityismaininnan ansaitsee Pekka Sinisaari, joka sinkautti moukarinsa 55-vuotisten sarjassa peräti 48,14 m päähän. 70-vuotisten sarjassa Simo Ekholm, Seppo Hjelm ja Antti Örn kävivät tiukan kisan. Voittaja Ekholm voitti Hjelmin vain 35 sentillä ja Örn kukistui vain runsaalla 2 metrillä. Naisetkin sinkauttivat moukaria kelpo tuloksiin.