SAUL yleisurheilun SM-tulevana kilpaillaan tulevana viikonloppuna Turussa

SAUL yleisurheilun SM-tulevana viikonloppuna Turussa.

Kilpailuun on ilmoittautunut 996 urheilijaa osallistumalla n. 2300 lajisuoritukseen.

Kilpailun järjestäjä Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijat (VSVU) julkaisee aktiivisesti tapahtumasta mediatiedotteita.

Mediatiedotteet löytyvät SM-kilpailusivuilta, Facebookissa ja Istagramissa tunnisteella SAUL yleisurheilun SM-kisat.

https://www.vsvu.fi/sm-kisat-2019/mediatiedotteet/

Mediatiedote 8.8.2019

” Seiväs taipuu Turussa lauantaina Paavo Nurmen stadionilla seiväs taipuu monen tutun hyppääjän toimesta tulevana viikonloppuna (9.-11.8.2019), kun on aikuisurheilijoiden Suomen mestaruuskisat. Peräti 44 tämän vaikean lajin taitajaa saapuu Turkuun. Seiväskilpailut käydään lauantaina klo 9 alkaen.

Aikuisurheilun mahtimaasta löytyy useita hyviä seiväsmiehiä ja -naisia. Mitä sanotte näistä?

Uutta Suomen ennätystä hamuavat ainakin Vilma Moilanen (N35) ja Marja Eskelinen (N50). Monilajilahjakkuus Kirsti Viitanen (N75) etsii myös oikeaa otekorkeutta, sillä hän todellakin taitaa seiväshypynkin, ja hän osallistuu peräti 11 lajiin näissä kisoissa.

Moninkertaiset Kalevan kisojen mitalistit Jarno Kivioja (M35) ja Auvo Pehkoranta (M75) näyttävät osaamistaan. Jarnon ennätys on Lappeenrannan eliittikisoissa vuonna 2009 hypätty 555 cm. Auvo hyppäsi ennätyksensä 520 Alavieskassa 8. elokuuta 1976.

Arvokisaedustajamme Antti Kalliomäki ja Turun ikinuoret Veikko Mäkelä ja Jarmo Lipasti kisaavat kirkkaimmasta mitalista 70-vuotisten sarjassa. Muistamme miten Kalliomäki oli mukana kolmissa olympialaisissa (1972, 1976 ja 1980). Vuonna 1976 Montrealissa hän oli lähellä olympiakultaa, mutta jäi lopulta hopealle samalla tuloksella (550) kisan voittaneen Puolan Tadeusz Slusarskin kanssa. ” Riikka Honkanen VSVU 2019, https://www.vsvu.fi/sm-kisat-2019/mediatiedotteet/ .