Health Lab -painonheittocup

Health Lab -painonheittocup kisataan nyt ympäri Suomea!

Viime vuonna ensimmäisen kerran kilpailtu painonheittosarja Health Lab
-cup saa tänä vuonna lisää uusia osakilpailuja. Kilpailusarja levittäytyy ympäri Suomea ja osakilpailujen yhteydessä karsitaan myös edustajia Viro-Suomi-heittomaaotteluun.

Health Labin keulakuvana toimii tänäkin vuonna kolminkertainen olympiamitalisti ja keihäänheiton entinen ME-mies Seppo Räty.

– Lisäsimme kovan kysynnän vuoksi sarjan osakilpailuja niin, että ensin on kuusi ns. karsintapaikkakuntaa ja niiden perusteella pääsee sitten syksyn finaaliin Olvin kotikentälle Iisalmeen, Räty kertoo.

– Tänä vuonna osakilpailuja on ympäri Suomea, niin että aikuisurheilijoilla on mahdollisuus heittää myös kotiseudullaan, Räty kertoo uudistuksista.

Kilpailusarja starttaa Lahden Radiomäen perinteiseltä urheilukentältä toukokuun 11. päivänä. Sama kenttähän toimi aikanaan myös aikuisurheilun MM-kisojen yhtenä paikkana.

– Olemme myös uudistaneet kilpailutapahtumaa siten, että nyt myös katsojilla ja kaikilla halukkailla on mahdollisuus kokeilla lajia ennen varsinaista kilpailua, Räty kehaisee.

– Kilpailut ovat osa suurempaa kokonaisuutta, johon pääsevät osallistumaan kaikki halukkaat. Kaveriporukatkin voivat tulla mittelemään paremmuuttaan oikealle kisa-areenalle.

Health Lab -osakilpailut (muutokset mahdollisia):

  • 11.5. Lahti
  • 19.5. Seinäjoki
  • 26.5. Tuuri
  • 8.6.   Kauhajoki
  • 9.6.   Tyrnävä
  • 6.7. Tampere, Ylöjärvi
  • 21.9. FINAALI Iisalmi

Tampereen osakilpailu järjestetään Ylöjärvellä 6.7.2019. Osoite: Räikän Urheilukenttä, Räikäntie 3, 33470 Ylöjärvi. Aikataulu: Naiset, klo 13 alk. Miehet, klo 14 alk.

Kuusi paikkakuntaa ympäri Suomea

Health Lab-sarja alkaa siis 11. toukokuuta Lahdessa, Radiomäen kentällä. Sen jälkeen kiertue siirtyy 19.5. Seinäjoelle, jossa käydään myös Viro-maaottelun katsastuskisat. Seuraavan kerran kilpaillaan 25.5. Tampereella ja heti seuraavana päivänä Tuurissa Keskisen pihalla. Tuurin tapahtumasta odotetaan todellista yleisömagneettia. Kesäkuun alussa kilpaillaan ensin 8.6. Kauhajoella ja seuraavana päivänä 9.6. Tyrnävällä.

Kuuden alkukilpailun jälkeen lasketaan yhteen kunkin heittäjän kahden parhaan kilpailun pisteet. Iisalmen finaalista saa normaalipisteiden lisäksi vielä bonuspisteitä ja kun kahden alkukesän kilpailun ja Iisalmen kisat pisteet lasketaan yhteen, on eniten pisteitä kerännyt sarjan voittaja.

Health Lab -sarjassa jaetaan myös tänä vuonna rahapalkinnot. Nyt niistä pääsevät osalliseksi miesten ja naisten 10 parasta. Yhteispisteiden voittaja saa 500 euroa, kakkonen 450 euroa ja kolmas 400 euroa. Vielä kymmeneskin saa 50 euroa.

– Kisasarjassa on jaossa siis yhteensä 5500 euroa, muistuttaa Räty.

Lisäksi jokaisella paikkakunnalla on jaossa Olvin tuotepalkintoja myös lajia kokeileville.

Ilmoittautumis- ja osallistumisohjeet

Kisoihin ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla osallistumismaksu 50 euroa SERP Oy:n tilille FI28 1544 3000 0492 67.

Viestikenttään kirjoitetaan kilpailijan nimi, ikä, seura ja puhelinnumero ja niiden alkukilpailujen päivämäärät, joihin aikoo osallistua. Kun on maksanut kerran osallistumismaksun, voi henkilö osallistua sillä ilmoittautumisella vaikka kaikkiin alkukilpailuihin.

Osallistumismaksu oikeuttaa osallistumaan kaikkiin kuuteen (6) Health Lab -painonheittocupin osakilpailuun. Finaaliin pääsee osallistumaan kuitenkin jo kahden (2) osakilpailun tuloksen perusteella. Osallistujan on osallistuttava vähintään kahteen osakilpailuun, jotta on mukana cupissa ja pääsee finaaliin. Vaikka osallistuja olisi osallistunut kaikkiin kuuteen osakilpailuun, finaalissa otetaan huomioon ainoastaan kaksi parasta tulosta. Kahden parhaan tuloksen perusteella muodostuu ranking finaaliin. Finaalista saa normaalipisteiden lisäksi bonuspisteitä. Cupin voittaa henkilö, jolla on kahden osakilpailun ja finaalin jälkeen eniten pisteitä. Osallistumismaksu on sama kaikille, riippumatta kuinka moneen osakilpailuun osallistuu.

Kilpailujen tarkemmat ohjelmat julkistetaan Health Lab:n Facebook-sivuilla. Sivuilta löydät myös ennakkotunnelmia kisoista sekä kuvakavalkadit ja tulospalvelun kisojen jälkeen.