EM-kisojen päätöspäivänä mitalisadetta, kaksi Suomen ennätystä ja PE

75-vuotiaiden 4×200 EM SE ja PE. Marja Maksimainen, Hannele Kivistö, Kirsti Viitanen ja Helinä Pihlaja

EM-hallit päättyivät lauantaina useaan suomalaisen saavuttamaan EM-mitaliin. Suomalaiset suorastaan viihtyivät palkintopallilla. Suomi oli kisojen mitalitilastossa yhdeksäs 64 mitalilla, joista 22 kultaa, 24 hopeaa ja 18 pronssia.

Päätöspäivänäkään ei jääty ennätyksittä.

75-vuotiaiden 4X200 metrin joukkue Marja Maksimainen, Helinä Pihlaja, Hannele Kivistö ja Kirsti Viitanen juoksivat Euroopan mestareiksi ajalla 3.40,53. Tulos on uusi Suomen ja Pohjoismaiden ennätys, entinen oli myös Suomella vuodelta 2012. Jyväskylän MM-halleissa Aino Koistinen, Helvi Sorri, Eila Mikola ja Irja Nieminen juoksivat ajan 4.12,80. Suomen ja Pohjoismaiden ennätys parani yli 32 sekuntia!

Hannele Kivistö

Hannele Kivistö oli vauhdissa myös 1500 metrillä. Euroopan mestaruus tuli ajalla 9.09,69, joka on uusi Suomen ennätys. Entinen oli 9.11,87. jonka Kivistö juoksi Jyväskylän SM-halleissa.

Kaikkiaan Torunin EM-halleissa syntyi 12 Suomen ennätystä ja neljä Pohjoismaiden ennätystä.

Kilpailuissa juostiin myös 4X200 metrin sekaviestit. Niissä Suomella oli joukkue 35-, 75- ja 80-vuotiaissa. 80-vuotiaat voittivat EM-kultaa ja 75-vuotiaat EM-pronssia. Sekaviesteistä ei ole aikaisempia ennätysnoteerauksia, joten niitä en vielä laske ennätyksiin. Tilastoidaanko uudet viestit jatkossa, se päätettäneen kilpailuvaliokunnassa.

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Karita Soukko/SAUL