Torunin EM-kilpailuiden ensimmäisenä päivänä heti Suomen ja Pohjolan ennätyksiä

Kuvat: SAUL

Anna-Liisa Salminen korkeimmalla korokkeella

Suomen joukkue avasi EM-kilpailut hienosti ja on mitalitilastossa kolmantena. Mitaleja tuli yhteensä yhdeksän, joista EM-kultaa seitsemän ja kaksi hopeaa. Myös Suomen ja Pohjoismaiden ennätyksiä parannettiin.

Anna-Liisa Salminen hyppäsi pituutta 409 ja voitti 65-vuotiaiden EM-kultaa. Tulos on uusi Suomen ennätys ikäluokassa niin hallissa kuin ulkoradoillakin. Entinen SE ja halli-PE oli Salmisen viime vuonna 14. tammikuuta Viron Tartossa hypätty 407. Ulkoratojen Pohjoismaiden ennätys on ruotsalaisen Asta Larssonin 411 vuodelta 1996.

Hannele Kivistö

Hannele Kivistö juoksi 3000 metriä aikaan 18.17,21. Euroopan mestarin aika on uusi 80-vuotiaiden Suomen ennätys niin sisä- kuin ulkoradoillakin. Entisetkin Suomen ennätykset olivat Kivistön nimissä tältä vuodelta.

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: SAUL