Hannele Kivistö Euroopan Mestariksi Suomen ennätyksellä

Hannele Kivistö Kuva: Karita Soukko

Spoven Hannele Kivistö viihtyy myös maantiellä. Pescaran EM-kisoissa Kivistö juoksi jo viidennen EM-mitalinsa Italiassa kympin maantiekisassa. Aika 1.01.56 on 80-vuotiaiden uusi Suomen ennätys. Entinen Suomen ennätys oli Kunto-Pirkkojen Riitta Rasimuksen 1.08.53 vuodelta 2021 Pyhtäältä.

Kivistö on tehnyt EM-kilpailuissa nyt kolme Suomen ennätystä ja saavuttanut viisi mitalia, joista kolme EM- kultaa. Ainoat ”tahrat” Hannelen EM-kultasarjaan teki Latvian Zinaida Racenaja, joka voitti 5000 metriä ja maastojuoksun. Maantiekympillä latvialainen jäi kuitenkin selvästi Hannelelle torstaina, ja saavutti EM-hopeaa.

Onnittelut viiden EM-mitalin ja kolmen SE:n Hannelelle!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: Karita Soukko