Aku Partanen käveli 30-vuotiaiden SE:n 35 kilometrillä Budapestissa -Aikasakko veikin ennätyksen

Veli-Matti ”Aku” Partanen Kuva: SUL/Tapio Nevalainen

Lappeenrannan Urheilumiesten Veli-Matti ”Aku” Partanen käveli MM-kilpailuissa 35 kilometrillä sijalle 11. Loppuaika 2.28.58 on Partasen oma ennätys ja 30-vuotiaiden uusi Suomen ennätys. Näin oli maaliin tullessa, mutta kolmas punainen varoitus tuli tietoon vasta maalintulon jälkeen. Niinpä Partasta ei ehditty ohjata aikasakkoalueellle (pit-lane), vaan Aku ehätti maaliin. Lopullinen aika on siis 2.32.28. 30-vuotiaiden SE on edelleen Partasen keväällä Lappeenrannan SM-kisoissa kävelemä 2.29.03. Yleisen sarjan Suomen ennätys on Aleksi Ojalan 2.28.22, jonka Ojala käveli Eugenen MM-kilpailuissa viime vuonna.

Aiemmin Partanen käveli myös 20 kilometrillä SE:n Budapestin MM-kilpailuissa.

Artikkelia editoitu kello 13:00, kun tieto aikasakosta tuli ennätyskirjurin tietoon.

Oppia ikä kaikki, täytyy jatkossa odottaa protestiaika tai ainakin 60 minuuttia, ennen kuin kävelyennätyksistä kirjoittaa.

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: SUL/Tapio Nevalainen