Partanen käveli 30-vuotiaiden Suomen ennätyksen Kalevan Kisojen avajaispäivänä Lahdessa

Veli-Matti ”Aku” Partanen Kuva: SUL

Kalevan Kisojen avajaispäivänä syntyi yksi yli 30-vuotiaiden Suomen ennätys. Sekin SE oli jäädä huomiotta myös ennätyskirjurilta, onneksi urheilija oli ajan tasalla.

Lappeenrannan Urheilumiesten Veli-Matti ”Aku” Partanen oli hurjassa vauhdissa Lahdessa. Partanen otti komennon miesten 20 kilometrin kävelyssä heti alkumetreistä. Vauhti oli alussa vähän yli neljän minuutin kilometrivauhtia kahden kilometrin kierroksilla. Sää oli tuuleton ja sopivan lämmin kävelijöille Vesijärven rannalla.  Matkan varrella vauhti kiihtyi ja jo kympin kohdalla väliaika oli selvästi alle 40 minuuttia. Vauhti lupasi jo siinä vaiheessa uutta Suomen ennätystä. Kävely oli loppuun asti teknisesti puhdasta ja vauhti jopa kiihtyi loppukilometreillä. Maalissa kello näytti aikaa 1.19.25.

Aika on uusi Suomen ennätys yleisessä sarjassa. Entinen oli Partasen valmentajan Valentin Konosen Heinolassa 7.5.2000 kävelemä 1.20.42. Suomen Aikuisurheiluliiton 30-vuotiaiden Suomen ennätys oli Reima Salosen 21.kesäkuuta 1986 kävelemä 1.19.52. Nyt tuli samalla Partasen kävelyllä pyyhittyä nuo molemmat ennätykset siirrettyä kerralla historiaan. Yksi tilastokummajainen on nyt poissa.

Olin Lahdessa kävelyn kuuluuttajana ja olin todella innostunut uudesta Suomen ennätyksestä. Onnittelin Partasta hotellilla myöhemmin illalla.

  • Oli ilo hehkuttaa Suomen ennätys tänään

Partanen vastasi:

  • Muista, SE oli myös 30-vuotiaiden Suomen ennätys!

Todellinen Masters-urheilija nuorimmasta päästä!

Onnittelut Suomen ennätyksistä!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: SUL