Marja Eskelinen hyppäsi SE:n ja PE:n Kalajoella

Hyppääjiä Antin Areenalla. Kuopan kohdalla Antti Kois ja Marja Eskelinen

Kalajoen Antin Areenalla käytiin hyvätasoinen seiväskisa keskiviikkona. Mukana oli seitsemän aikuisurheilijaa, kisassa tehtiin viisi omaa ennätystä. Kilpailuissa tuuliolosuhteet olivat suotuisat, kertoi Antti Kois kotipihaltaan, jossa Areena sijaitsee. Hyppypaikka on virallinen, ja tulokset ovat ennätyskelpoisia. Kuvassa Masters-ikäiset hyppääjät, kuopan kohdalla Antti Kois ja ennätysnainen Marja Eskelinen.

Vetelin Urheilijoiden Marja Eskelinen hyppäsi 316. Tulos on uusi 50-vuotisten Suomen ja Pohjoismaiden ennätys. Entisetkin ennätykset olivat Eskelisen nimissä, ulkona 313 hypätty 12.9.2020 Jyväskylässä ja 315 hypätty hallissa Kajaanissa 27.2.2021. Virallinen ennätys oli tuo hallissa hypätty tulos, mutta samalla Eskelinen hyppäsi korkeammalta kuin koskaan ulkona.

Marja Eskelisen kehitys seiväshyppääjänä on todella ainutlaatuista. Tilastopajan mukaan Eskelinen hyppäsi ensimmäisen kerran kilpaa seivästä vuonna 2013 tuloksen 200. Sen jälkeen nyt 54-vuotias Eskelinen on lähes joka vuosi parantanut ennätystään.

Masters-urheilu on hienoa. Ikä ei ole este vaan hidaste, jonka senkin voi ohittaa. Sen on Marja Eskelinen esimerkillään osoittanut.

Onnittelut Marja Eskelinen!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: Antti Kois