Mankki Euroopan mestariksi Suomen ennätyksellä

Hellevi Mankki Kuva: Aarto Nevala

Sunnuntaina Madeiralla juostiin Masters-sarjojen EM-maraton. Suomalaisia oli mukana urheilijoita erityisesti Kaakonkulmalta, Etelä-Karjalasta.

Imatran Urheilijoiden Hellevi Mankki juoksi 70-vuotiaiden Euroopan mestariksi maratonilla. Aika 3.52.47 on ikäluokan uusi Suomen ennätys. Riitta Rasimuksen nimissä ollut SE 3.53.06 parani näin 19 sekuntia. Rasimus juoksi edellisen SE:n Tampereen SM-maratonilla vuonna 2011. Hellevi Mankki on parantanut useita 70-vuotaiden Suomen ennätyksiä kestävyysmatkoilla. Nyt vuorossa oli maraton ja kuorrutuksena ennätykseen tuli Euroopan mestaruus.

Riitta Ristikangas juoksi EM-hopeaa 60-vuotiaissa ja 55-vuotiaat naiset saivat joukkuehopeaa.

Onnittelut EM-mitalisteille!

Tuplaonnittelut Hellevi Mankille!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: Aarto Nevala