Lotta Harala rikkoi Annimari Kortteen SE:n – Kesältäkin kaksi SE:tä lisää Tampereelta

Lotta Harala Kuva: SUL/Anssi Mäkinen

Tampereen Pyrinnön 30-vuotias Lotta Harala juoksi perjantaina ennätyksensä 60 metrin aitajuoksussa. Neljän suurseuran nuorten seuraottelun lisälajina oli naisten aitajuoksu Pirkkahallissa. Harala pysäytti kellot aikaan 8,00 ja paransi omaa tuoretta ennätystään 8,12 viikon takaa. Samalla Harala alitti maaliskuussa pidettävien EM-hallien tulosrajan 8,03. Aika 8,00 on 30-vuotiaiden uusi Suomen ennätys. Edellinen SE oli vajaan kahden viikon takaa. Helsingfors IFK:n Annimari Korte juoksi edellisen 30-vuotiaiden SE:n 8,06 Lahdessa 8.tammikuuta.   

Naisten 4X400 metrin viesti Ratinassa 10.7.2023 Kuva: SAUL Media

Kesän Tampereen MM-kilpailuista oli ennätystilastoihin jäänyt päivittämättä 50-vuotiaiden naisten 4X400 metrin SE-tulos. Joukkue Tarja Salmela, Sari Pikkarainen, Elisa Valtanen ja Virpi Råman juoksivat 4.43,87. Vuodelta 2009 ollut edellinen SE 4.57,83 parani lähes 14 sekuntia.

85-vuotiaiden MM-hopeamitalisti Osmo Villanen heitti 29,26 keihästä Tampereen Ratinassa 9.heinäkuuta 2022. Kankaanpään Urheilijoiden mies paransi Helge Lönnrothin ennätystä metrin ja viisi senttiä. Tulos on nyt päivitetty ennätystilastoon.

Ennätyskirjuri pahoittelee virheitä ennätystilastossa.

Onnittelut kaikille ennätysten tekijöille!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: SUL ja SAUL Media