Kirsti Viitasen lauantai Turun Urheilupuistossa – Neljä Suomen ennätystä ja Maailmanennätys

Kirsti Viitanen Kuva: SAUL Media

Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoiden 80-vuotias Kirsti Viitanen oli oivassa heittovireessä lauantaina Turun Senioriurheilijoiden Syyskuun heittokisoissa.

Heittovälineet lensivät Turun Urheilupuistossa peräti neljässä lajissa uusiin Suomen ennätyslukemiin. Kiekko lensi lukemiin 20,65, entinen SE oli Viitasen 20,10. Kuulaa Viitanen työnsi 9,21 metriä. Moukaria Viitanen sinkautti 30,56. Kaikkien lajien ennätykset olivat jo ennestään Viitasen nimissä.

Painonheitossa Viitasen tulos oli 13,68, joka on ikäluokan uusi maailmanennätys. Tulos on luonnollisesti myös Euroopan ennätys. Entinenkin maailmanennätys 13,25 oli ennestään Viitasella, joka syntyi Nastolan SM-heittoviisiottelussa. Pohjoismaiden ennätys tulos ei kuitenkaan ole, sillä aiemmin kesällä Kirsti Viitanen heitti ”alaikäisenä” kahdesti 13,72. Toinen näistä tuloksista syntyi MM-Tampereella, kun Viitanen voitti 75-vuotiaiden maailmanmestaruuden.

Viitanen heitti Turussa vielä viidentenä lajina olympiapainoa 8,67.  

Onnittelut Kirsti Viitanen!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: SAUL Media