Kristiina Peltola työnsi SE:n Seinäjoella

Kristiina Peltola on voittanut vesijetillä EM:n

Keuruun Kisailijoiden Kristiina Peltola työnsi 55-vuotiaiden uuden Suomen ennätyksen Seinäjoen aluekilpailuissa. Kolmikiloinen kuula lensi 11,81. Mirja Kokon nimissä ollut SE 11,75 vuodelta 2018 parani kuusi senttiä.  

Tampereelta keihäästä MM-hopeaa Peltolalle

Peltola on aloittanut yleisurheilun vasta viisikymppisenä juuri kuulantyönnöllä. Muutkin heittolajit sujuvat, siitä osoituksena keihäänheiton MM-hopea ja heitto-ottelun viides sija Tampereelta. Kuulantyönnön tulos on tällä kaudella kehittynyt huimasti. Kesäkuussa kausi alkoi 10,06 työnnöllä Orivedellä. MM-kisoissa 10,57 toi kahdeksannen sijan. Kehitykselle on luonnollinen selitys. Pakitusjalan takareisi operoitiin alkuvuodesta, ja se on haitannut erityisesti kuulantyöntöä. Pedersören SM-kilpailuissa voimme odottaa jo yli 12 metrin kaarta, jonka Peltola on työntänyt jo 54-vuotiaana vuonna 2021.

Ennen yleisurheilua Peltola on saavuttanut lentopallossa Suomen mestaruuden ja vesijetteilyssä Euroopan mestaruuden.

Onnittelut Kristiina ja Tsemppiä Pedersören SM-kisoihin!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Peltolan arkisto