Salminen murskasi pituuden SE:n ja sivusi kolmiloikan SE:tä Eläintarhassa

Anna-Liisa Salminen Kuva: Mika Siimes

Helsingin Kisa-Veikkojen Anna-Liisa Salminen oli torstaina ennätysvireessä perinteikkäällä Eläintarhan urheilukentällä Helsingissä.

Pituudessa Salminen hyppäsi 399, joka on 65-vuotiaiden uusi Suomen ennätys. SE parani peräti 22 senttiä, entinen ennätys oli Terhi Kokkosen (2013) ja Toini Nousiaisen (2018) hyppäämä 377.  Pohjoismaiden ennätys on ruotsalaisen Asta Larssonin 411.

Kolmiloikassa Salminen sivusi tuoretta Suomen ennätystään 8,82 peräti-1,9 vastatuuleen. Pituuden ennätystuloksessa tuuli oli maltillisempi -1,4. Salmisella on kolmiloikan Pohjoismainen ennätys, 9,04., jonka Salminen hyppäsi Tampereen MM-kisoissa ”ala-ikäisenä”.

Onnittelut Anna-Liisa!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: Mika Siimes