Mertanen juoksi SE:n ja PE:n Turussa, Wiss SE:n Uppsalassa

Katrin Mertanen Kuva:Aarto Nevala

Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoiden Katrin Mertanen viihtyy Paavo Nurmen Stadionilla. Keskiviikkona Tilastopajacupissa Mertanen juoksi 200 metriä aikaan 27,84 mukavassa myötätuulessa +0,9. Aika on uusi 55-vuotaiden Suomen ja Pohjoismaiden ennätys.

Entinen SE oli Tuija Helanderin 28,92 vuodelta 2016. PE oli ennestään jo Mertasen 27,95, jonka hän juoksi viime vuonna Turussa. Tuossa juoksussa tapahtui tilastoihme, aika on 50-vuotaiden SE ja 55-vuotiaiden PE. Nyt tuo 50-vuotaiden SE jää voimaan, mutta eilen juostu 55-vuotaiden aika on parempi!

Mertasen Turun tulokset lupaavat hyvää Tampereelle!

Sara Wiss

If Ålandin Sara Wiss juoksi tiistaina Uppsalassa 100 metriä aikaan 11,91. Tulos on uusi  35-vuotaiden Suomen ennätys. Uppsalassa tuuli puhalsi +1,5 myötäisesti. Wiss juoksi aiemmin kesäkuussa kahdesti alle 12 sekuntia Södertäljessä, mutta silloin myötätuulta oli liikaa. Entinen SE oli Sanna Erkinheimon 12,39 vuodelta 2019.

Tampereen MM-kilpailut alkavat 29.6, siis ensi viikolla.

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Aarto Nevala (Mertanen), Wiss arkisto (Wiss)