Maija Kumpula paransi taas satasen Suomen ennätystä

Maija Kumpula Kuva: Kumpulan arkisto

Oulun Pyrinnön Maija Kumpulan hurja vire jatkuu MM-kilpailuiden lähestyessä. Kumpula juoksi tänään 23.6 Pudasjärven Pohjantähti Gamesissa 100 metrillä uuden 75-vuotiaiden SE:n 17,04. Kumpulan omissa nimissä ollut yhdeksän päivää vanha ennätys parani kaksi kymmenystä. Kesäkuussa Kumpula juoksi Kajaanissa +1,5 tuulessa 17,24. Pudasjärvellä tuuli oli täysin optimaalinen +2,0.

200 metrillä Pudasjärvellä oli tuulta aavistuksen liikaa. Kumpula juoksi 35,15, mutta tuulimittari näytti +2,5. Kumpulan Suomen ennätys on tänä vuonna juostu 35,93. Siis huippuvauhtia myös tuplamatkalla.

Maijan vauhti kiihtyy ja Tampereen MM-kilpailut alkavat ensi viikolla!

Onnittelut Maijalle ja mahtavaa tsemppiä Ratinaan!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: Maija Kumpulan arkisto