Kaksi maailmanennätystä Kokolle- Mertaselle PE- SM-viesteissä suuri määrä ennätyksiä

SM-viesteissä juostiin vaihtelevissa olosuhteissa Kuva: Aarto Nevala

Viikonloppuna syntyi suuri määrä ennätyksiä.

Mirja Kokko Kuva: Satu Lehtonen

LahtiSportin Mirja Kokko oli huippuvireessä Inkeroisissa. Kokon molempien mielilajien välineet lensivät kaaren jollaista ei ole ennen nähty. Moukari kaarsi 60-vuotiaiden uuteen maailmanennätykseen 47,17. Painonheitossa väline lensi lukemiin 18,90. Molemmat maailmanennätykset olivat jo ennestään Kokolla. Painonheiton ME olikin tuore, sen hän heitti viime maanantaina Eläintarhassa. Moukarin ennätys oli viime syksyltä samasta paikasta. Onnittelut Mirjalle, ja tsemppiä MM-kilpailuihin.

Katrin Mertanen Kuva:Aarto Nevala

Vihdin Nummelassa Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoiden Katrin Mertanen juoksi 400 metriä aikaan 63,47. Aika on 55-vuotiaiden uusi Suomen ja Pohjoismaiden ennätys. Entinen SE oli Terhi Kokkosen 68,93 vuodelta 2006. PE olikin jo ennestään Mertasella, ”alaikäisenä”,  viime vuonna kulki 64,66. Niin, tuokin aika parani viime vuodesta. MM-kisat ovat kesäkuun lopussa…

HKV Kuva:Aarto Nevala

Eläintarhan SM-viesteissä syntyi laskujeni mukaan toistakymmentä kansallista ennätystä. Suurin osa ennätyksistä syntyi pikamatkoilla, pitkillä matkoilla ainoastaan KU-58 paransi 45-vuotiaiden naisten 3X800 metrin ennätystä. Pikamatkoilla järjestävä seura HKV sai nimiinsä monta ennätystä. Viestien alussa maajoukkueet tekivät myös muutaman maajoukkueiden SE:n. Palaan näihin ennätyksiin omalla artikkelilla loppuviikosta samalla kun kirjaan ennätykset. Kisan kuuluttajana en ehtinyt niitä tehdä vielä kisapaikalla ja sunnuntai menikin nuorisourheilulle, kun Koululiikuntaliiton mestaruuksista kilpailtiin Hiekkaharjussa. Niissä kilpailuissa ei vielä aikuisurheilijoita nähty. Pari viikkoa sitten aikuisurheilija voitti puolimaratonilla opiskelijoiden Suomen mestaruuden puolimaratonilla.

N45 3X800 m SM-mitalistit Kuva:Aarto Nevala

Tuloskatsaus viime viikosta ilmestyy tänään iltapäivällä.

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Aarto Nevala