SAUL-juttusarja ”Millä mielin ja tavoittein kohti Tampereen MM-kilpailuja?” – Asko Murtomäki

1) Olen: Asko Murtomäki, M50, HKV

2) Osallistun MM-kilpailuihin, koska: Olen utelias ja aina innokas kokeilemaan jotain uutta. Tein paluun yleisurheilukentille viime kesänä 30 vuoden totaalitauon jälkeen. Keihäs lensi harjoittelematta vanhasta muistista ihan kohtuullisen hyvin, joten syksyllä päätin sitten aloittaa treenaamisen ja erinomaisena kannustimena on toiminut MM-Tampere.

3) Tavoitteeni MM-kilpailuissa on: Heittää keihästä mahdollisimman pitkälle, mutta myös ja ennen kaikkea nauttia kisatunnelmasta! Varsinaista sijoitustavoitetta ei ole, mutta haaveilen kyllä, että saisin heittää Tampereella kuusi kertaa.

4) Miten valmistaudun/harjoittelen kohti MM-kilpailuja: Aloitin tavoitteellisen treenaamisen viime syksynä ja talven aikana olen pyrkinyt kehittämään tasapuolisesti kaikkia niitä ominaisuuksia, joita nimenomaan keihäänheitossa tarvitaan. Harjoittelu on sujunut hyvin kuukauden koronataukoa lukuun ottamatta ja odotan jo innolla kesän ensimmäisiä kisoja, joissa pääsen testaamaan, onko harjoittelu tuottanut tulosta.

5) Lempiharjoitukseni on: Nyt on pakko kompata jo aiemmin tässä juttusarjassa esiintynyttä Mika Parkkalia, eli itsekin tykkään heitellä kuulaa. Mutta olen myös kovin innostunut painonnostosta omaksikin yllätyksekseni.

6) Vinkiksi muille (ja myös itselleni) annan: Maltti on valttia harjoittelussa! 😊