WMA lehdistötiedote – Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan kansainvälisestä toiminnasta

World Masters Athletics sanktioi Venäjää ja Valko-Venäjää

Käännös: google translate

World Masters Athletics Executive Council on tänään yksimielisesti sopinut noudattavansa World Athleticsia sen päätöksessä määrätä pakotteita Venäjän ja Valko-Venäjän jäsenliittoja vastaan ​​Ukrainan hyökkäyksen seurauksena. Urheilun on oltava yhtenäinen tätä konfliktia vastaan. WMA:n neuvosto on täysin samaa mieltä WA:n presidentin Sebastian Coen kanssa, kun tämä sanoo: ”Jokainen, joka tuntee minut, ymmärtää, että sanktioiden määrääminen urheilijoille heidän hallituksensa toimien vuoksi on vastoin viljaa. Olen vastustanut sitä käytäntöä, että poliitikot kohdistavat urheilijoita ja urheilua esille poliittisia huomautuksia, kun muut sektorit jatkavat toimintaansa. Tilanne on erilainen, sillä hallitukset, yritykset ja muut kansainväliset järjestöt ovat asettaneet Venäjää vastaan ​​pakotteita ja toimenpiteitä kaikilla sektoreilla. Urheilun on tehostettava ja liityttävä näihin pyrkimyksiin tämän sodan lopettamiseksi ja rauhan palauttamiseksi. Emme voi emmekä saa jättää tätä pois.”

Tämä päätös tarkoittaa, että kaikki urheilijat, tukihenkilöt ja toimihenkilöt Venäjältä ja Valko-Venäjältä suljetaan lähitulevaisuudessa kaikista World Masters Athletics -kilpailuista. Päätös sisältää yleisurheilun MM-kävelyjoukkuekilpailut Muscat 22, jotka alkavat perjantaina Omanissa (4. maaliskuuta), Tampereen MM-kisat kesäkuussa 2022 ja alueelliset EM-kilpailut. Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat eivät myöskään pääse listautumaan World Masters Rankings -listalle.