Seija Sario hyppäsi SE:n korkeudessa Bragan EM-halleissa

Seija Sario Kuva:Aarto Nevala

Helsingin Kisa-Veikkojen Seija Sario hyppäsi Portugalin Bragassa korkeutta 99 senttiä. Tulos on uusi sisäratojen 80-vuotiaiden Suomen ennätys. Entinen halliennätys olikin hyvin tuore, sillä seurakaveri Varpu Holmberg hyppäsi 94 senttiä Liikuntamyllyssä syyskuussa SM-hallimoniotteluissa. Holmberg jakoi entisen ennätyksen Marjatta Taipaleen kanssa.

Taipaleella on myös ulkoratojen ennätys 95 senttiä. Nykysääntöjen mukaan Sario sai samalla myös ulkoratojen SE:n haltuunsa.

Pohjoismaiden halliennätys jäi vaivaisen sentin päähän. PE on ruotsalaisella Elsa Enarssonilla 100 vuodelta 2001. Ulkona Enarsson on ponnistanut 106, joka on ulkoratojen PE.

Kilpailu Bragassa oli kovatasoinen. Euroopan mestari, Alankomaiden Ristje Dijkman ponnisti 117. Dijkman hyppäsi viime vuonna maailmanennätyksen 118, joka odottaa edelleen virallista hyväksyntää. Seija Sario sai Bragassa EM-hopeaa.

Onnittelut Seija Sariolle SE:stä ja EM-mitalista!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: Aarto Nevala (SM 2020 Jyväskylä)