Ruotsalaisviesteissä kolme Suomen ennätystä Tukholman maaottelussa

Suomi-Ruotsi Tukholmassa Kuva: Oki Vuonoranta

Suomi-Ruotsi-maaottelussa juostiin aikuisurheilijoiden 1000 metrin viesti. Viestisosuudet ovat 100, 200, 300 ja 400 metriä. Suomi oli mukana kolmella joukkueella. Kaikki joukkueet onnistuivat tekemään Tukholman olympiastadionilla Suomen ennätyksen.

50-vuotaiden SE-joukkue Kuva: Oki Vuonoranta

50-vuotiaiden miesten joukkue Paavo Reilson, Teemu Aaltonen, Petteri Soini ja Mikael Söderman juoksi ajan 2.12,20. Aika alittaa vuonna 1995 juostun Suomen ennätyksen 2.15,62 yli kolmella sekunnilla. Kajaanissa vuonna 1995 joukkueessa juoksivat Toivo Hietanen, Lauri Intovuori, Taneli Konttinen ja Väinö Mikkola. Ruotsi voitti Tukholmassa viestin sunnuntaina ajalla 2.08,51.

45-vuotiaat miehet Tukholmassa Kuva: Oki Vuonoranta

45-vuotiailla miehillä ei maajoukkue-ennätystä ollut entuudestaan. Joukkueen Marko Nieminen, Janne Kuusela, Simo Piispa ja Krister Laine Tukholman aika 2.12,43 alittaa selvästi seurajoukkueiden SE:n 2.15,31. Näin tulos merkataan maajoukkue-ennätykseksi.

Naiset Tukholmassa Kuva: Oki Vuonoranta

Myöskään naisten 45-vuotiaissa ei maajoukkue-ennätystä ole. Tukholmassa juosseen joukkueen Johanna Haikonen, Johanna Herlevi-Saarukka, Nelli Nikula ja Katrin Mertanen aika 2.32,85 on selvästi parempi kuin seurajoukkueiden ennätys 2.37,54. Ruotsalaiset voittivat viestin Tukholmassa ajalla 2.21,96.

Onnittelut kolmesta Suomen ennätyksestä!

SAUL ja aikuisurheilijat tekivät ”täsmäiskun” Tukholmaan, kolme joukkuetta ja kolme kansallista ennätystä!

Kaikki viestijoukkueet 2021 Tukholmassa 2021 Kuva: Oki Vuonoranta

Tulokset täällä:

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Oki Vuonoranta