Esko Palviainen paransi 80-vuotiaiden painonheiton SE:tä ja PE:tä Iisalmessa

Esko Palviainen Kuva:Tilastopaja

Iisalmen Visan Esko Palviainen heitti 5,449 kilon painoa kotikentällään tuloksen 19,64. Palviainen paransi omissa nimissään ollutta Suomen ennätystä 19,39 tällä kertaa 25 senttiä. Edellinenkin ennätys oli heitetty Iisalmessa.

Samalla parani myös Palviaisen nimissä ollut Pohjoismaiden ennätys.

Palviainen jäi heitollaan voimassa olevasta Euroopan- ja Maailmanennätyksestä vain 24 senttiä. EE ja ME on italialaisella Carmelo Radolla tuloksella 19,91 vuodelta 2013.

Ensi vuoden Tampereen MM-kisoissa on jo nyt mitaliodotuksia. Palviainen on maailmanluokkaa kuten viikonloppuna heitto-ottelussa SE:n tehnyt Mirja Kokkokin. Molemmat täyttivät pyöreät tänä vuonna, joten Tampereen MM-kisat ovat ”oikeaan aikaan”.

Onnittelut Esko Palviainen maailmanluokan ennätyksestä!

Juha Kylänpää