SAUL SM-maantiekymppi 14.8.2021 – Paljon kilpailijoita ja erinomainen tulostaso

SAUL SM-maantiekymppi kilpailtiin lauantaina 14.8.2021 Pyhtäällä. Kilpailun ajankohta oli alun perin huhtikuussa, mutta tautitilanteen ja siitä seuranneiden rajoitustoimien takia kilpailu siirtyi myöhemmin järjestettäväksi. Uusi ajankohta päätettiin elokuuhun, joka sekin vaikutti haastavalta toteuttaa. Vielä viikkoa ennen tapahtumaa käytiin keskusteluja Kymstoten ja viranomaisten kanssa. Viranomaislupa kuitenkin myönettiin ja kilpailu järjestettiin. Suuri kiitos järjestejälle Pyhtään Yritykselle kilpailun toteuttamisesta haasteellisessa tilanteessa.

Urheilijat nauttivat kilpailemisesta

Osallistujamäärä Pyhtäällä oli varsin hyvä sillä kilpailijoita kympillä oli 180, joista miehiä 120 ja naisia 60. Myös urheilijoiden tuloskunto oli erinomainen. Varsinkin miehissä nähtiin laajalla rintamalla kovia tuloksia. Kilpailussa tehtiin myös yksi Suomen ennätys, kun hurjassa juoksukunnossa oleva Seija Nurmi juoksi N65 sarjassa paransi maantiekympin ennätyksen lukemiin 43:58. Aiempi ennätys oli myös Seijan nimissä kuluvalta kaudelta. Seija kausi onkin ollut varsin vakuuttava, sillä hän on juossut uudet ikäsarjan ennätykset niin rata, kuin maantiejuoksuissa mm. kympillä ja puolimaratonilla.

Kuvassa Seija Nurmi

Reittiä ja olosuhteita kehuttiin

Kilpailijat olivat hyvin tyytyväisiä Pyhtään olosuhteisiin. Kilpailureitti oli kaksi viiden kilometrin lenkkiä Huutjärven ympäri. Kilpailun alkupätkä juostiin loivaan alamäkeen ja lopussa oli myös sopiva alamäkiosuus. Kilpailijoista suuri osa juoksikin kauden parhaita tuloksia sekä vaikuttivat tyytyväisiltä maalissa.

Miehissä ensimmäisenä maalilinjan ylitti M45 sarjan Jaakko Kero Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoista ajalla 33:21. Jaakko kävi tiukan kirikamppailun Polvijärven Urheilijoiden Jukka Rahkosen kanssa. Miehet juoksijat yhdessä koko matkan, joka ratkesi vasta loppusuoralla. Jukan aika oli 33:24. Maalissa Jukka vaikutti yllättyneeltä hyvää aikaansa. Hän ei ollut osannut odottaa niin hyvää tulosta. WMA:n ikäkertoimilla laskettuna kilpailun parhaita tuloksia tekivät M55 sarjan Veijo Honkaniemi Rovaniemi Road Runners, joka juoksi 34:46 (WMA tulos 29.:21) ja M60 sarjan Jukka Kauppila Limingan Niitto-Miehistä ajalla 36:49 (WMA tulos 30:07).

Kuvassa Jaakko Kero ja Jukka Rahkonen
Kuvassa Veijo Honkaniemi

Naisten kilpailussa ensimmäinen oli Lovisa Torin Johanna Lindholm sarjassa N40. Johannan aika oli 39:33. WMA:n kertoimella kovimman tuloksen teki Seija Nurmi N65, WMA-tulos 32:17 (N65, 43:58).

Teksti ja kuvat

SAUL media / Oki Vuonoranta

Tulokset:

Naiset: http://www.onlineresults.fi/yu/saul_maantiesm2021_na.html

Miehet: onlineresults.fi/yu/saul_maantiesm2021_m.html