SAUL SM-heitto5ottelut 14.8. Nastolassa – erinomainen osallistujamäärä

SAUL SM-heitto5ottelut 14.8. Nastolassa – erinomainen osallistujamäärä

SAUL SM-heitto5ottelut kilpailtiin lauantaina14.8. Nastolan Rakokiven urheilukeskuksessa, Lahdessa. Nastolan urheilukeskuksessa on erinomaiset olosuhteet heitto5ottelua varten. Varsinaisen urheilukentän vieressä on hieno heittokenttä, jossa on molemmissa päissä heittoringit.

Elokuinen lauantai tarjosi kilpailijoille ja toimitsijoille varsin vaihtelevaa säätä. Aamupäivällä sade liukasti ringit niin, että moukarinheitto oli varsin haasteellista. Myöhemmin iltapäivästä sää sen sijaan muuttui kesäisen aurinkoiseksi. Koko kilpailupäivään toi lisäksi haastetta kova puuskittainen tuuli, joka taas vaikutti huomattavasti keihäänheittoon ja kiekonheittoon.

Kilpailun osallistujamäärä oli ilahduttavan suuri 135, joista miehiä 75 ja naisia 60. Kilpailussa oli mukana lukuisia kansainvälisen tason huippu-urheilijoita mm. järjestävän seuran LahtiSportin urheilijat – N60 sarjan Mirja Kokko sekä M80 sarjan Jouni Tenhu. Mirja on tuore painonheiton maailmanennätyksen haltija ja Jouni keihäänheiton maailmanennätysmies. Valitettavasti Mirja joutui kuitenkin keskeyttämään kilpailun.

Otteluiden korkeimmat pistemäärät tekivät N75 sarjan Kirsti Viitanen Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoista pistein 4533 ja miehissä Jouni Tenhu M80 LahtiSportista otteli pisteet 4317. Yli 400o pistettä ottelivat myös N60 sarjan Liisa Mäkitörmä Varpaisjärven Vire 4210 ja N75 sarjan Rauha Ervalahti Kuto-Pirkoista 4126.

Heitto5ottelu on mielenkiintoinen kilpailumuoto, joka sopii hyvin huippu-urheilijoille sekä vähemmän lajeja harrastaneille. Heittolajien tekniset vaatimukset eroavat varsin paljon toisistaan mm. moukari ja paino verrattuna keihäänheittoon. Keihäänheitossa keho linkoaa heittovälineet kun taas moukarissa ja painossa välineen energia ja teho lisääntyvät kierähdyksien aika. Näin kaikkien lajien taitaminen asettaa sopivasti haastetta kaikille.