Mirja Kokko heitti ME:n painossa ja SE:n moukarissa Eläintarhassa

Mirja Kokko Kuva:Satu Lehtonen

Lahti Sportin Mirja Kokko täyttyi eilen 60 vuotta ja heti seuraavana päivänä hän oli valmis ennätyksien tekoon.  Aiemmin kesällä Kokko on heittänyt useita Pohjoismaiden ennätyksiä, joissa on väljempi vuosisääntö.

Paino lensi Helsingissä 18,11, ja tulos rikkoo tanskalaisen Inge Faldagerin entisen ennätyksen 17,84 vuodelta 2008. SE:n Kokolle puolestaan menetti Helsingin Kisa-Veikkojen Erja Rinne, joka aiemmin kesällä sitä muutaman kerran paransi.  

Moukarissa Kokon leka lensi 45,04, joka on uusi SE. Entinen ennätys tässäkin lajissa oli Rinteellä 40,91. Aiemmin kesällä Kokko on heittänyt 47,59, joka rikkoo selvästi yhdysvaltalaisen Onethan Lewisin tänä vuonna heittämän ME:n 46,84. Lisää ME-uutisia on varmaan tulossa.

Onnittelut Mirja Kokko!

Juha Kylänpää