Viimeisenä kisapäivänä syntyi Suomen ennätys ja kaksi Pohjoismaiden ennätystä – SAUL SM Mikkeli

Seija Nurmi Kuva: Juha Kylänpää

Kerkkoon Urheilijoiden Seija Nurmi juoksi 65-vuotiaiden 10000 metrillä uuden Suomen ja Pohjoismaiden ennätyksen ajalla 43.49,03. Entiset ennätykset olivat Riitta Rasimuksella Riitta Rasimuksella 46.16,4 vuodelta 2010.

Nurmi on kilpaillut viikon aikana neljästi juosten kaksi Pohjolan ennätystä ja kolme Suomen ennätystä. Torstain maantiekympillä hän jäi kaksi sekuntia omissa nimissään olleesta SE:stä. Kolme SE-tulosta kestomatkoilla viikon sisään on myös teko, jolle pitää nostaa hattua korkealle.

Katrin Mertanen Kuva: Aarto Nevala

Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoiden Katrin Mertanen juoksi 55-vuotiaiden 80 metrin aitojen Pohjoismaiden ennätyksen 13,71 vastatuulen ollessa 1,0 m/s. Entinen ennätys oli norjalaisella Heidi Barthilla 14,11 vuodelta 2019.  Pohjoismaiden ennätys oli Mertaselle jo neljäs Mikkelin SM-kilpailuissa.  

Sanna Erkinheimo Kuva: Juha Kylänpää

Lahden Ahkeran Sanna Erkinheimo juoksi 400 metriä aikaan 58,21. Aika jää vain 15 sadasosaa Katrin Kreenin (Mertanen) 40-vuotiaiden Suomen ja Pohjoismaiden ennätyksestä.

Sampo Kiviharju Kuva:Aarto Nevala

Hämeenlinnan Tarmon Sampo Kiviharju voitti 35-vuotiaiden 400 metriä ennätyksellään 49,33. Ikäluokan SE on Vesa-Pekka Pihlaviston 49,13 vuodelta 2000.

Hyvää vauhtia ratakierroksella piti Muuramen Yrityksen Reijo Vauhkonen jääden vain kymmenyksiä 70-vuotaiden Suomen ennätyksestä.

Senni Sopanen Kuva: Oki Vuonoranta

93-vuotias Spoven Senni Sopanen on SM-kilpailuiden vanhin naisten osanottaja. Suomen mestaruus Tuli kuulassa tuloksella 4,00. Sopanen palkittiin Metsolassa EMAn diplomilla aiemmin tehdystä Euroopan ennätyksestä.

Kunto-Pirkkojen Tiia Hautala juoksi rytmikkäästi 80 metrin aidat aikaan 12,49. Ikäluokan SE on Hautalan nimissä 12,33 vuodelta 2017.  Hautala täyttää ensi vuonna 50 vuotta ja odottaa innolla Tampereen MM-kilpailuja.

Mikkelin Kilpa-Veikot järjesti ammattitaitoisesti hyvät Suomen mestaruuskilpailut vaihtelevassa pääosin poutaisessa säässä.

Kiitos Mikkelille, ensi vuonna kilpaillaan Pedersöressä.

Juha Kylänpää