Mirja Kokko heitti painonheiton Pohjoismaiden ennätyksen

Lahti Sportin Mirja Kokko teki painonheiton uuden 60-vuotaiden Pohjoismaiden ennätyksen 18,60 Eläintarhan moukaripörssissä 21.kesäkuuta.  Edellinen PE oli Norjan Inge Falgaderilla 17,84. Tai oikeastaan Kokko oli parantanut sitä jo Eltsussa 14.6 tulokseen 18,04. Tätä Pohjoismaiden ennätyksen erityispiirrettä, vuosisääntöä ei aina muisteta. Kokko täyttää elokuussa 60 vuotta, ja ennätyskirjurilla taitaa olla päivitettävää sen jälkeen. Falgaderin tulos on nimittäin 60-vuotiaden Euroopan- ja Maailmanennätys!

Maanantain kilpailu oli myös sikäli erikoinen, että kilpailun kaksi parasta oli suomalaisia, Kokko paransi Pohjoismaiden ennätystä, mutta ei SE:tä. Kakkoseksi sijoittunut HKV:n Erja Rinne paransi Suomen ennätystä.

Urheilutietäjille oiva kompakysymys!

Onnittelut Mirja Kokko!  

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: Aarto Nevala