WMA:n päätöksiä: Tampereen MM-kilpailut siirtyvät vuodelle 2022

Joulukuu 2020

 Hyvät urheilijat, virkamiehet ja vapaaehtoiset, Hyvät alueiden edustajat ja kansalliset jäsenet, hyvät Masters yleisurheilun ystävät.

Vuosi 2020 pysyy todennäköisesti muistoissamme ikuisesti. Koronapandemia vaati meiltä paljon ja esitti meille suuria haasteita yksityis- ja urheiluelämässämme. Toronton oli peruutettava vuoden 2020 WMA-mestaruuskilpailut. Jäsenet eivät voineet järjestää mestaruuttaan, ja urheilijat voivat treenata vain vaikeissa olosuhteissa, jos ollenkaan. Jotkut ovat kuitenkin kärsineet paljon pahemmista; he ovat kohdanneet covid-19: n tai jopa menettäneet rakkaitaan. Covid-19 muistutti meitä siitä, mikä on todella tärkeää: terveys, ystävyys ja ymmärrys toisiamme kohtaan.

Olen vakaasti vakuuttunut siitä, että WMA-neuvostona olemme ottaneet vakavasti vastuumme yleisurheilusta. Alkuperäisen järkytyksen ja epävarmuuden jälkeen emme vetäytyneet pelosta. Kuten niin monet, opimme pitämään tuottavia online-kokouksia. Taistelimme alun perin antamalla mestaruuskilpailuillemme vaihtoehdon vuodelle 2021. Tämän vuoden lopussa meidän oli tajuttava, että tämä oli liian optimistista.

Kyse oli tosiseikkojen näkemisestä ja vastuullisten ja rohkeiden päätösten tekemisestä. Siksi olemme nyt päättäneet yhteistyökumppaneidemme kanssa Tampereella, Edmontonissa ja Göteborgissa, että katsomme vuotta 2022 luottavaisin mielin ja palaamme voimalla. Tulevien paikallisten järjestöjen (paikalliset järjestelykomiteat) kanssa sovimme uudesta kalenterista. Ottaen huomioon, että matkustaminen vuonna 2021 on edelleen vaikeaa – joillekin jopa mahdotonta – ja rokotteen saaminen vie aikaa ihmisten suojelemiseen, WMA: n neuvosto päätti siirtää Tampereen kilpailun vuoteen 2022, jota seuraa Edmonton vuonna 2023 ja Göteborg vuonna 2024.

Tämän näkökulman ja toivon, että vuodesta 2021 tulee vuosi, jolloin rokote luo edellytykset normaalille elämälle, vietämme juhlia. Loppuvuosi tulee olemaan tänä vuonna hieman hiljaisempi kuin tavallisesti ja siten ehkä luomaan uutta luovuutta rentoutumisen lisäksi. Toivon, että voimme yhdessä voimistua toistenne tuella.

WMA-neuvostolla on ehdottomasti paljon uusia ideoita, ja odotan innolla yhteistyötä tulevana vuonna. Meillä on hyvät keskustelut Word Athleticsin kanssa ja olemme optimistisia siitä, että voimme yhdessä luoda kilpailun koko yleisurheiluperheelle.

Toivotan WMA-neuvoston puolesta sinulle ja perheellesi rauhallista lomaa ja että näemme jälleen terveenä, toivottavasti pian henkilökohtaisesti.

Margit Jungmann WMA: n Presidentti