SAUL urheilijakysely – Sporttiturva vakuutus vuodelle 2021?

SAUL toteuttaa urheilijakyselyn koskien Sporttiturvavakuutusta vuodelle.

Arvoisa urheilija! Pyydämme sinua osallistumaan kyselyyn, jonka perusteella tehdään päätös Sporttiturvan tarjoamisesta liiton jäsenille.

Pyydämme teitä vastaamaan kyllä tai ei seuraavaan kyselyyn. Voit kirjoittaa myös mahdolliset perustelut vastaukseen. Vastaajasta ei kerätä henkilötietoja. Vastausaika on 6.12.2020 asti.

Mikä on Sporttiturvavakuutus?

Sporttiturva turvaa seuraurheilun

Sporttiturva on kausikohtainen urheiluvakuutus, jonka voit ostaa ennen kauden alkamista urheilulisenssin yhteydessä. Vakuutus korvaa harrastamasi lajin parissa sattuvien äkillisten tapahtumien aiheuttamia loukkaantumisia ja näistä aiheutuvia tutkimus- ja hoitokuluja. Sporttiturva on voimassa yhden peli-/harrastuskauden kerrallaan, jolloin voit helposti arvioida vakuutusturvan tarpeen aina kausikohtaisesti.  (OP 2020)

Sporttiturvan piiriin kuuluvia äkillisiä tapahtumia ovat esimerkiksi erilaiset urheillessa sattuvat nyrjähtämiset, venähtämiset ja murtumiset. Sporttiturva korvaa myös tilanteissa, joissa vahinko ei johdu ulkoisesta tekijästä, vaan loukkaannut esimerkiksi oman voimanponnistuksen johdosta. (OP 2020)

Milloin Sporttiturva on voimassa ja mitä se korvaa?

Sporttiturva on voimassa harrastamasi lajin otteluissa, kilpailuissa, harjoituksissa ja välittömästi harrastukseesi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla. Vakuutus on voimassa myös lajiin liittyvillä urheiluleireillä. Useiden lajiliittojen kanssa on sovittu, että alle 12-vuotiailla Sporttiturva on voimassa myös muiden lajiliittojen alaisissa urheilulajeissa. (OP 2020)

Sporttiturvasta korvataan vahinkoa kohden hoitokorvausta 15 000 euroon asti, haittakorvausta 30 000 euroon asti ja kuolinkorvausta 8 500 euroon asti. Vakuutuksesta korvataan kuluja, jotka ovat aiheutuneet kolmen vuoden sisällä vahingon sattumisesta. Poikkeuksena ovat hammasvammat, joissa ei ole enimmäiskorvausaikaa. (OP 2020)

Voit turvata urheilun myös lisäämällä terveysvakuutukseesi urheilijan lisäturvia, jotka ovat voimassa jatkuvasti valitsemissasi lajeissa. (OP 2020)

Lähde: OP 2020 https://www.op.fi/henkiloasiakkaat/vakuutukset/henkilovakuutus/sporttiturva