SAUL juttusarja ”Miten päädyit aikuisurheilijaksi” Marja Eskelinen

MARJA ESKELINEN, sarja N50, lajeina seiväshyppy, kuulantyöntö, korkeushyppy sekä ottelut

Olen urheillut ihan pienestä tytöstä asti. Yleisurheilua harrastin n. 16-vuotiaaksi asti. Lukioaikaan en kilpaillut, vaan harrastin lähinnä lenkkeilyä. Siirryttyäni opiskelemaan Helsinkiin päädyin käsipallotreeneihin ja 10 vuotta pelasinkin käsipalloa Sparta IF:ssä maalivahtina.

Opiskelujen jälkeen muutin töiden perässä nykyiselle kotipaikkakunnalleni Keski-Pohjanmaalle, jossa käsipallo vaihtui pesäpalloon.

Lasten synnyttyä raahasin heidät heti yleisurheilukentälle. Pikkuhiljaa lasten treenien myötä innostuin itsekin kokeilemaan vanhoja rakkaita lajejani, korkeushyppyä ja kuulantyöntöä sekä ottelua. Ekoihin SAUL:n SM-kisoihin osallistuin vuonna 2011, 42-vuotiaana. Sillä tiellä ollaan ja lajivalikoimaa on matkan varrella muutettu aina sen mukaan, mitä elämän runtelemat polvet antavat tehdä. Parhaimpia tuloksia olen saavuttanut seiväshypyssä, jonka aloitin ihan nollasta 6 vuotta sitten.