SAUL juttusarja ”Miten päädyit aikuisurhheilijaksi” Eliisa Reijonen

ELIISA REIJONEN,
Tohmajärven Urheilijat, N65-sarja

(2000m estejuoksu ja keskimatkat sekä SM-kisoissa myös 200m ja 400m).


Lapsuudessa ja nuoruudessa harrastukseni olivat hiihto ja yleisurheilu. Ammattinikin oli liikunnallinen: liikunnanopettaja. Opettajien kisoissa kävin useasti ja siellä heräsi kiinnostus taas harjoitteluun ja kilpailuun. Työkaverini, Marja Maksimaisen, innoittamana osallistuin SM-kisoihin 1997 ja siitä se alkoi. Lähes kaikki lajit kokeilin, mutta vähitellen ymmärsin, että keskimatkat ovat minun lajejani. Noin 10 vuotta sitten keksin, että estejuoksussa on arvokisoissa vähemmän osallistujia kuin muissa lajeissa. Laji on haastava ja muuttuu vuosi vuodelta vaikeammaksi. Vaikka ikää tulee lisää ja sarja vaihtuu, estekorkeus on aina sama. Eli sama kuin naisten sarjassa, 76,2.

Juttu julkaistu Ikiliikujassa 6/2019