SAUL juttusarja ”Miten päädyit aikuisurheilijaksi” Leena Lindström

Leena Lindström
KU-58, N40

Harrastin koko nuoruuteni yleisurheilua. Kiersimme valmentaja-isäni ja yleisurheilua harrastaneen kaksoissiskoni kanssa Etelä-Suomen kisakenttiä.

Välttääksemme keskinäisen kilpailemisen siskoni kanssa, sovimme, että minä keskityn juoksuihin, erityisesti keskimatkoihin ja aitajuoksuun, ja siskoni keskittyi hyppylajeihin ja heittoihin.

Lukioikäisenä kilpaileminen pikkuhiljaa jäi. Urheilua en kuitenkaan koskaan lopettanut, vaan olen aina liikkunut paljon.

Kolme vuotta sitten seuratessani lasteni yleisurheilutreenejä kentän laidalla, kuulin perusteilla olevasta KU-58 aikuisurheilijaryhmästä. Valmentajan otteet olivat sen verran innostavat ja vakuuttavat, että uskaltauduin mukaan treeneihin.

On ollut hienoa huomata, kuinka liki 30 vuotta sitten opitut taidot palautuvat. Erityisen palkitsevaa on ollut huomata, kuinka minulle vieraammissa lajeissa, heitoissa ja hypyissä, taidot ovat kehittyneet.

Olen löytänyt monia tapoja treenata lapsiperhearjen ja työelämän kiireiden keskellä. Kotipihassakin keksii erilaisia kimmoisuusharjoitteita ja keihäänheittoharjoittelua voi tehdä vaikka lähimetsässä puukepillä.

Pidän erityisesti aitajuoksusta ja pituushypystä sekä minulle täysin uudesta tuttavuudesta seiväshypystä. Päätavoitteenani on osallistua 7-otteluun ja viedä kisa läpi hyvin tuloksin.