SAUL tiedote 8.5.2020 -SAUL:n toimintaan päivitys

SAUL tiedote 8.5.2020

Suomen hallitus linjasi suunnitelmasta koronakriisin hallinnan hybridistrategiaksi ja rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta 4.5.2020. SAUL:n on huomioinut tilanteen muutoksen ja ryhtynyt toimenpiteisiin. SAUL noudattaa toiminnassaan hallituksen ja viranomaisten suosituksia ja ohjeita.

Harjoitustoiminta alle 10 hengen pienryhmissä voidaan käynnistää 14.5 alkaen kokoontumisrajoituksia ja suosituksia noudattaen. Kilpailutoimintaa voidaan sovelletusti järjestää 1.6 alkaen.

Henkilömäärärajoitus tapahtumissa on enintään 50 henkilöä ja rajoitus on voimassa toistaiseksi. Suomen hallitus arvio tilannetta uudelleen kesäkuun loppuun mennessä. Suurien, yli 500 hengen kilpailujen järjestäminen on kielletty hallituksen linjauksen mukaisesti 31.7.2020 asti. Toiminnassa tulee edelleen huomioida turvaetäisyys ja hygieniaohjeistus. Tämä edellyttää kuitenkin, että epidemia pysyy hallussa. Tilanteen muuttuessa, uusista linjauksista tiedotetaan liiton kotisivuilla.

Kilpailun aikataulu tulisi laatia niin, että urheilijoiden ja toimitsijoiden yhteismäärä pysyy ohjeiden mukaisena. Kaikki ikä -luokat voivat osallistua kilpailuun noudattaen hallituksen ohjeita ja omaa harkintaa oman terveytensä kannalta.

SAUL virtuaalikilpailut

Lauantaista 9.5 alkaen SAUL järjestää virtuaalikilpailuja, joissa on viikoittain vaihtuvat lajit. Tämän lisäksi SAUL suosittelee osallistumaan EMA:n Eurooppa päivän haasteeseen lauantaina 9.5. Lisää tietoa virtuaalikilpailuista on liiton kotisivuilla.

SAUL kevätkokous

SAUL kevätkokous järjestetään 13.6 Sporttitalossa, Helsingissä klo 12.00. Valtakirjojen tarkastus on klo 11.00-11.45 välisenä aikana. Koronatilanteen takia jäsenseuroja pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon Merja Masalinille, puh. 050 364 5546 tai sähköpostitse merja.masalin@saul.fi. Henkilömäärärajoitus koskee myös liiton kevätkokousta. Edustajamäärän rajoitukset ovat mahdollisia.

Oki Vuonoranta, toiminnanjohtaja

Suomen Aikuisurheiluliitto