SAUL juttusarjat -”Miten päädyit aikuisurheilijaksi”. Jouko Hassi

JOUKO HASSI
Oulun Ikiliikkujat, M60-sarja,
pikajuoksu 100 – 400 m

Miten päädyit aikuisurheilijaksi kilpakentille?

Olen urheillut pikkupojasta lähtien kotiseudullani Pulkkilassa, jossa edustin aikoinaan Pulkkilan Pontta ja Siikalatvan Urheilijoita. Yleisurheilun ohella pelasin lentopalloa miesten II-sarjassa Pulkkilassa ja myöhemmin Oulussa 1. sarjassa Oulun Kiskon riveissä. Juniori-ikäisenä päälajini yleisurheilussa oli aitajuoksut aina vuoteen 1981 saakka.

Muutettuani Ouluun edustin ensin ONMKY:tä v. 1981 asti ja sen jälkeen Oulun Pyrintöä. Pääsin maaottelutasolle vuosina 1981 -1984. Helsingin MM-kisat, Göteborgin halli EM-kisat ja Ruotsi-Suomi – maaottelut olivat merkittävimmät kisat. Yksilölajien lisäksi 4 x 100 m viestit olivat mahtavia kokemuksia arvokisoissa. 100 m ennätykseni v. 1984 on 10,45.

Aikuisurheilukisoihin menin mukaan heti täytettyäni 35 vuotta v. 1994. Olen juossut 100 – 400 metrin matkoja viestien lisäksi, mutta aitajuoksua en ole uudestaan kokeillut. Mahtavinta tässä hommassa on ollut se, että mukana on ollut samoja kavereita aivan alusta saakka. Meistä on tullut hyviä ystäviä vuosien saatossa. Enää minulla ei ole samanlaisia tavoitteita kuin nuorempana, mutta kilpailuissa voin mitata omaa kuntoa ja treenaaminen on hyvä harrastus ja ajanviete. Terveys on kuitenkin tärkeintä ja on edettävä omien rajojen mukaan. Kilpailujen myötä on saanut matkustella ympäri maailmaa hyvien ystävien kanssa. Aikuisurheilussa edustan Oulun Ikiliikkujat seuraa.

Juttu julkaistu Ikiliikkujassa nro 2/2020