EM-kilpailut 2021 Tampereelle

Kuva: yleisuheilu.fi

EMA:n (European Masters Athletics) yleiskokous valitsi Tampereen vuoden 2021 EM-kilpailun isännäksi. Valinta tehtiin yleiskokouksessa tiistaina 10.9 Jesolossa Italiassa.

Tulevan EM-kilpailujen ajankohta on 3.–10. heinäkuuta 2021. Näissä aikuisurheilun EM-kisoissa sarjat ovat 35+ viiden vuoden välein. Kisojen pääareena on Ratinan stadion, mutta myös Kaupin liikuntakeskusta ja Hervannan urheilukenttää tullaan käyttämään. Pyynikin kenttä tulee olemaan harjoituskenttänä EM-kisojen aikana.

– Tampere on ollut yleisurheilussa vahva junioreiden arvokisojen järjestäjänä, nyt ensi kertaa haluttiin tuoda mastersyleisurheilijat Tampereelle kilpailemaan EM-mitaleista ja tekemään ennätyksiä, kertoo tapahtumajohtaja Perttu Pesä Tampereen kaupungilta.

Suomen Aikuisurheiluliiton puheenjohtaja Tapio Lindroos uskoo, että Tampereella nähdään kovatasoiset ja hyvin järjestetyt kilpailut.

– Venetsian EM-kisoissa on nyt noin 5000 urheilijaa. Uskon, että myös Suomessa voidaan tavoitella 4500-5000 urheilijan osanottajamäärää, koska jo suomalaisten määrä tulee olemaan huomattavan paljon suurempi kuin mitä se nyt Italiassa on, Lindroos sanoo.

– Meille Tampereen valinta kisaisännäksi oli hieno asia. Olemme hakeneet kisoja aiemminkin, mutta nyt se onnistui. Yksi meidän vahvuuksista oli Tampereen ja Suomen hyvä maine arvokisojen järjestäjänä.

Tampere on järjestänyt aiemmin yleisurheilun 19-vuotiaiden EM -ja MM-kilpailut sekä 22-vuotiaiden EM-kilpailut. Arvokisojen järjestäjänä Tampereen vahvuus on osaavan organisaation ohella Ratinan stadionin keskeinen sijainti.

– Onhan se iso asia, kun urheilijat voivat tulla majoituspaikoista kävellen kentälle, Pesä sanoo.

Tampereen kisat tulevat olemaan uusi alku EM-kisojen historiassa, koska kilpailupäiviä tulee olemaan kahdeksan nykyisen kymmenen sijasta.

Tällä takaamme, että Ratinan stadiolla tulee olemaan kilpailuja aamusta iltaan.

Lisätietoja:

Perttu Pesä

Johtaja, suurtapahtumien ja kansainvälisten tapahtumien hakeminen

perttu.pesa@visittampere.fi, 050 5876200

Tapio Lindroos

Suomen Aikuisurheiluliitto

puheenjohtaja

0500 773 023, tapio.lindroos@kotikone.fi