Alfa TV avaa aikuisurheilun taustoja – Heittomaaottelu-uusinnat Alfalla 26.7. ja 27.7.

Heittomaaottelu-uusinnat Alfa tv:llä (kanavapaikka 15) perjantaina, 26.7. klo 20 ja lauantaina, 27.7. klo 9.

Oletko mökillä tai muualla lomatunnelmissa? Ei hätää! Lähetys näkyy suorana myös älylaitteissa osoitteessa, http://www.permanto.fi/fi/live.

Alfa TV avaa aikuisurheilun taustoja

Suomalainen aikuisurheilu on kasvattanut viime vuosina osallistujamääriä. Seuroissa on yhä suurempaa kysyntää myös aikuisiässä olevien valmennukselle ja moni seura onkin vastannut haasteeseen valmentajia palkkaamalla.

Mutta mikä saa aikuisiässä olevat innostumaan uudelleen yleisurheilusta? Tähän kysymykseen haetaan vastausta Alfa TV:ssä esitettävässä 90 minuutin dokumentissa.

Ajallisesti se rakentuu Viro-Suomi heittomaaottelun ympärille, mutta ohjelman sisällä käydään katsomassa ympäri Suomea, kuinka aikuisurheilijat harjoittelevat ja mikä saa heidät mukaan kilpailutoimintaan.

Ohjelmassa oman tarinansa kertovat niin 80-vuotiaat suomalaishuiput Irma Niemi-Pynttäristä Jouni Tenhuun, nähdäänpä ohjelmassa myös 97-vuotiaan virolaisurheilijan taival kohti lajinsa terävimpään kärkeä.

Dokumentti ei elä pelkistä senteistä ja sekunneista, vaan se avaa hyvin sitä ajatusmaailmaa, jonka syvimpänä sanomana on liikunnan tärkeys. Jokainen liikkuva aikuinen merkitsee valtavaa summaa säästöä kansanterveydelle, aikuisurheilun kautta yhteiskunta voisi säästää loppupeleissä miljoonia euroja.

Mistä aikuisurheilussa on siis pohjimmiltaan kyse? Miksi kolminkertainen olympiamitalisti ja huippuvalmentaja Seppo Räty panostaa nykyisin juuri aikuisurheiluun? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin Alfa TV:n dokumentti tarjoaa vastauksia.

Jari Porttila