Heli Herlevi-Malila jo neljänteen maailmanmestaruuteen

LEHDISTÖTIEDOTE

Vapaasti julkisuuteen

17.12.2018

Heli Herlevi-Malila jo neljänteen maailmanmestaruuteen

MAAILMAN PARAS NAISTEN AIKUISKEIHÄÄNHEITTÄJÄ TULEE  SUOMESTA

Kirkkonummelainen aikuiskeihäänheittäjä Heli Herlevi-Malila jatkoi tänä vuonna vakuuttavia otteitaan naisten N55-sarjan keihäänheitossa ottamalla jo neljännen henkilökohtaisen maailmanmestaruuden (WMA) Malagassa pidetyissä MM-kisoissa.  Vastaavaan saavutukseen ja pitkäaikaiseen lajihallintaan ei ole tiettävästi pystynyt yksikään muu naiskeihäänheittäjä maailmassa.

Keihäslegenda Seppo Rädyn valmentama Helsingin Kisa-Veikkoja edustava Heli Herlevi-Malila on syystäkin tyytyväinen kuluvaan kauteen.  Seuransa HKV:n äskettäin palkitseman Herlevi-Malilan kauden saavutuksia olivat myös halli-Euroopanmestaruus (EMA) sekä Pohjoismaiden ja Suomen mestaruudet. Samalla syntyi oman sarjan maailmanlistan kärkitulos sekä rikkoutuivat myös Pohjoismaiden ja Suomen ennätykset.

Erittäin monipuolisesti 5-6 kertaa viikossa harjoitteleva Herlevi-Malila näkee valttinaan vahvan teknisen suorittamisen. “Nuorena opittu heittämisen perustekniikka on hyvin selkäytimessä. Sen pohjalle on hyvä kehittää muita suoritukseen vaikuttavia osa-alueita.  Erityisesti voimaa pitäisi vielä saada lisää”, hän arvioi.

Kauteen 2019 heittäjä katsoo luottavaisesti. Tärkeimmät kisat lähiaikoina ovat ensi vuonna MM-hallit Puolan Torunissa ja EM-kisat Italian Venetsiassa. Horisontissa siintävät myös seuraavat MM-kisat vuonna 2020 Torontossa.

Yli 30-vuotiaiden harrastajakohderyhmää edustava aikuisyleisurheilu on lisännyt viime aikoina vahvasti suosiotaan. Pelkästään WMA:n Malagan MM-kisoihin osallistui yli 8000 eri lajien kilpailijaa.

Nelinkertainen aikuisten keihäänheiton maailmanmestari Heli Herlevi-Malila on positiivinen, muita kannustava persona. Omalla esimerkillään hän on houkutellut myös monia muita henkilöitä lajin pariin.

Teksti ja kuvat:

HHM Team

Mahdolliset lisätiedot:

Heli Herlevi-Malila sähköposti: herlevimalila1@gmail.com, 044-5289161