Oulun SM-kilpailut ja oheistapahtumat

Kesän 2024 SAUL yleisurheilun SM-kilpailut kisataan Oulussa, Raatin stadionilla 5.-7.7. Ilmoittautuminen kilpailuun päättyy 25.6.

Lisätietoa aikataulusta ja ilmoittautumisesta löytyy kisasivuilta: https://oulunpyrinto.fi/kilpailutapahtumat/saul-yleisurheilun-sm-kilpailut-5-7-7-2024/

Kootkaa seurastanne kaikki halukkaat lähtijät yhteismatkalle Ouluun! Yksittäisiä kyytejä voi kysellä myös SAUL kyyti- ja varustepörssistä. https://www.facebook.com/groups/937181823906992/

Oheistoimintaa

Raatin stadionilla on kilpailujen lisäksi tarjolla maksuttomia ja kaikille avoimia liikuntatuokioita sekä lyhyitä maksullisia hierontoja (5 €/15 min. Vain käteisellä). Ouluun on mahdollista tutustua opastetuilla kävelykierroksilla (10 €/henkilö, lapset maksutta). Urheilijat, katsojat ja ohikulkijat ovat kaikki tervetulleita!

  • Oulun kaupunki järjestää pe 5.7.2024 klo 18 – 20 teemakävelykierroksen ”Rikollinen kävely K-18” Oulun keskustassa (lähtö Franzenin puistosta). Tarjolla tarinoita Oulun pimeältä puolelta, kun kaupunkia vaivasivat massarikollisuus ja terrorismi. Kunniallisen kansalaisen turvallisuutta uhkasivat puukko, laulava lasilintu ja tanssijalka. Tinanapit tarkkailivat irtolaisia, huligaaneja ja hävyttömällä tavalla aviorikosta harjoittavia. Miten lievä kuolemanrangaistus erosi kovennetusta ja ketä koski kaakinpuu, häpeäpaalu, ulkonaliikkumiskielto taikka poltinrauta? Poliisi taisteli antaumuksella rikollisuutta vastaan, vaikka ei saanut käyttää sateenvarjoa, pitää käsiä taskussa eikä ryhtyä keskustelemaan sivullisten kanssa paitsi virka-asioissa tai neuvoa kysyttäessä. Tämän kävelykierroksen liput lunastetaan ennakkoon suoraan kaupungin verkkokaupasta. Lipun hinta on 10 euroa. Kierrokselle on 35 paikkaa. Varaa paikkasi etukäteen: https://verkkomaksut.ouka.fi/tuote/rikollinen-kavely-k18-5-7-klo-18/
  • OPASTETTU KÄVELYKIERROS PIKISAARESSA la 6.7.2024 klo 17 – 19. Lähtö SAUL infopisteeltä Terveystorilta, Raatin stadionin tekonurmikenttä. Lipun hinta 10 euroa, maksu SAUL infopisteeseen. Kävele merellisen Oulun torilta teatterin ja kirjaston tuntumassa olevalle sillalle ja löydä idyllisen Pikisaaren puinen vanhakaupunki! Oulun historian laivanrakennus- ja tervakulttuuriin liittyvässä vanhassa teollisuusmiljöössä rakennettiin laivoja jo 1600-luvulla. Myöhemmin saaressa valmistettiin tervapääkaupungin tervajalosteita. Kauniin jokisuiston ympäröimästä saaresta löydät muun muassa alkuperäisiä puutaloja, uniikin taiteilijayhteisön, Merimiehenkotimuseon, saarta kiertävän taidepolun ja uuden elämän saaneen Vanhan Villatehtaan sekä palvelevia ravintoloita. Pikisaaren historiallisen miljöön ympärille on kehittynyt aitoa käsityöläisyyttä kunnioittava puukaupunkiyhteisö ja se on mielenkiintoinen käyntikohde kulttuurimatkailijalle. Oulu oli merkittävä meri- ja satamakaupunki 1800-luvulla ja maailman tärkein tervasatama ja huomattava määrä kaupungin asukkaista oli silloin ammatiltaan merimiehiä. Merimiesten perheet asuivat kaupungin laitamilla pienissä puutaloissa, kuten nykyisin Merimiehenkotimuseona toimiva Matilan talo. Rakennus on vanhin säilynyt puutalo, peräisin vuodelta 1739, selvittyään muun muassa 1800-luvun Oulun suurtulipaloista. Lähde kahden tunnin opastetulle kävelykierrokselle (n. 2 km) ammattitaitoisen oppaan vetämänä.
  • OPASTETTU KÄVELYKIERROS HUPISAARILLA su 7.7.2024 klo 11 – 13. Lähtö SAUL infopisteeltä Terveystorilta, Raatin stadionin tekonurmikenttä. Lipun hinta 10 euroa, maksu SAUL infopisteeseen. Hupisaarten kaupunginpuisto eli Ainolan puisto on kappale kauneinta Oulua. Puisto koostuu useista eri pikkusaarista, joita yhdistävät valkoiset puusillat. Hupisaarilla kasvaa myös kiinnostavia puuyksilöitä, joita ei yleensä Oulun alueella esiinny. Paikalla on sijainnut ennen kasvitieteellinen puutarha. Hupisaarten puistoalue kutsuu matkailijaa kesällä vihreään keitaaseen ja talvella lumen peittämään ihmemaahan. Oulun keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitsevat Hupisaaret ovat niin ulkoilijan, kulttuurinnälkäisen kuin romantikonkin käyntikohde ja se kutsuu paikallisia ja kaupungissa vierailijoita viihtymään, seikkailuun ja leikkeihin, piknikille ja rauhoittumaan. Bongaa puistosta uudet OULU-kirjaimet ja nappaa niiden kanssa kuva muistoksi! Myös Oulun Taidemuseo sijaitsee puiston lähellä, joten tekemistä riittää alueella niin ulkona kuin sisälläkin. Kahvila Kiikku palvelee puistoalueella kesäisin, kun taas monipuolinen leikkipuisto houkuttelee seikkailuun ympäri vuoden. Upea arkkitehtien luoma Hupisaarten kesäteatteri tarjoilee kulttuurielämyksiä koko perheelle. Vanhan ajan huvimajat sekä hurmaavat, pikkusaaria yhdistävät puusillat ovat mukavia lepo- ja kuvauspaikkoja. Hupisaaret-mobiilipelin avulla tutustut Hupisaarten tarinoihin. Puiston pohjoispäässä sijaitsee Suomen pisin ja Oulujoen ainoa kalaporras. Voit bongata siellä vaelluskaloja toukokuusta lokakuun loppuun. Lähde kahden tunnin opastetulle kävelykierrokselle (n. 2 km) ammattitaitoisen oppaan vetämänä.

SAUL järjestää seuraavat liikuntatuokiot:

Pe klo 13.00 Opastus kiertoharjoitteluradalle /Anja. Tekonurmi

Pe klo 15.00 Puistojumppa 30 min. /Riitta (säävaraus) Tekonurmi

Pe klo 19.15 Vetreyttävä alkeistason Pilates 45 min. /Karita. Uimahallin liikuntasali.

La klo 9.00 Keskitason Pilates 45 min. /Karita. Uimahallin liikuntasali

La klo 13.00 Opastus kiertoharjoitteluradalle. /Anja. Tekonurmi

La klo 15.00 Puistojumppa 30 min. /Riitta. (säävaraus) Tekonurmi

Su klo 13.00 Opastus kiertoharjoitteluradalle /Anja. Tekonurmi

Kiertoharjoittelurata on avoinna omatoimiseen harjoitteluun koko kisojen ajan aina, kun välineet ja ohjeet ovat paikoillaan.

SAUL-piste

Aikuisurheiluliitolla on palvelupiste kisoissa seuraavasti:

Pe 5.7. klo 11-19

La 6.7. klo 10–20

Su 7.7. klo 9–16

Pisteeltä löytyy infoa tulevista kisoista ja aikuisurheilusta, ilmoittautuminen heittomaaotteluun, mitalikierrätys, edustusasuja, ilmoittautuminen toimitsijapankkiin sekä myynnissä kuuluttajaopasta ja Aikuisurheilun historiikkia. Tule tervehtimään liiton toimihenkilöitä!